Southern Discomfort Kickoff Party

Southern Discomfort Kickoff Party

KICK OFF FOR SOUTHERN DICOMFORT 2015!

For tredje år på rad velger vi å kjøre band på kick off festen til Southern DisComfort.

Det er dags å avsløre hvilke band som har takket ja til invitasjon fra oss i år!

 

 

Første band ut denne lørdagen (29. august) på Onkel Aksel, er VANVIDD fra Arendal. Bandet er relativt ferskt, medlemmene er unge (et par har ikke engang nådd myndighetsalder), men akk, for et potensiale.

En del av oss som står bak Southern DisComfort tok i februar turen til Wacken Metal Battle i Arendal. Her var det flere band som briljerte på scenen. Vi har i første omgang valgt å invitere VANVIDD til Southern DisComfort sin KICK OFF i august.

 

VANVIDD spiller en form for folkemetall/l «troll»metall inspirert av norsk folkemusikk, og hevder selv de har påvirkninger fra black metal, ompa, blues og jazz!

Bandet ble til en kald og forblåst vinterkveld i 2013.. Utover dette henter vi ikke så mye mer fra bandets egen bio om hvordan det gikk til, da deres unge alder ikke matcher det som blir oppsummert ved å sitere Håvamål vers 14.. (..det er det beste ved drikkelaget at vettet vender tilbake).

For de som er opptatt av at begge kjønn er representert på scenen under festivalen: VANVIDD har ei jente i bandet. Så er i hvertfall kick off dekket i så måte.

VANVIDD har ikke så mye live erfaring, men har ambisjoner om å få med seg så mange som mulig på dansen!!

www.facebook.com/vanviddband

 

 

Siste band ut denne kvelden blir ANCESTRAL LEGACY, også disse blir hentet fra nabobyen Arendal.

ANCESTRAL LEGACY har adskillig mer erfaring enn kollegaene i VANVIDD. Bandet så egentlig dagens lys allerede i 1995, men gikk den gang under navnet Permafrost og ble etablert av Eddie Risdal (gitar, vokal) og Kjell-Ivar Aarlie.

I 1998 fikk de med seg en keybordist og bandet utviklet seg i retning symfonisk black metal, noe som gjorde at de også endret det første navnet til dagens. Etter fire demoer og en del utskiftninger i bandet, var det relativt stille i ANCESTRAL LEGACY leiren fra 2003 til 2007. Da dukket Christopher Vigre opp som ny trommis, og de gikk i gang med innspilling. Resultatet ble en 5-spors EP «Trapped Within The Words» som ble sluppet i 2008. Våren 2010 ble første fullengder sluppet «Nightmare diaries» på Femme Metal Records.

Etter denne innspillingen måtte dessverre vokalist Elin forlate bandet pga skade etter bilulykke. Hun ble etterhvert erstattet av Isadora Cortina. En ny bassist ble også funnet i form av Jarl Ivar Brynhildsvoll som entret rekkene i 2011. ANCESTRAL LEGACY gikk i studio igjen i 2012 og ble ferdig i juni samme år. Men som de selv sier: egen tradisjon tro gikk ikke dette på skinner. Mixing og mastering tok ikke mindre enn 13 måneder!! Albumet «Terminal» ble sluppet i september i fjor på Whispering Voice records. Dagens utrykk ligger i landskapet doom/gothic metal.

www.facebook.com/ancestrallegacynorway

To gode grunner til å komme på Onkel Aksel lørdag 29 august 2015!