CRETURA – Skapt for å gro

CRETURA – Skapt for å gro

De fleste av delfinalene i Wacken Metal Battle Norge 2015 er unnagjort og vinner i Bergen ble CreTura. Vi har tatt en liten prat med Markus.

Hvordan opplevde dere delfinalen på Inside? 


Vi opplevde delfinalen som en god konkurranse blant Bergens mer heavye usignerte band, og heldigvis jobbet nervene med oss istedenfor mot oss.Hadde dere trua på at dere skulle vinne?

Vi hadde troen på at musikkstilen vår pluss det visuelle showet ville stille sterkt hos dommerene. Hvilket det gjorde til vår fordel.
 


Hvordan ble seieren feiret?

Vi kapret backstage og lot det synke inn. Senere gikk vi å spiste kebab!
 


Hvordan vil dere beskrive CreTura?

Cretura er et band som henter inspirasjon fra mange forskjellige sjangre innen metal. Vi har med oss elementer fra både det dystre og det symfoniske, og forsøker å skape en variert musikkopplevelse for lytteren.Symfonisk extreme metal, hvordan kom dere på å begynne med det?

Symfonisk extreme metal sjangeren kom som et resultat av en ny sang vi komponerte etter vår første vestlandsturnè i Stavanger, Haugesund og Bergen. Vi begynte å tenke større og musikken er blitt mer moden og utfordrende. Etter det har de nye låtene bare tatt mer og mer av.

Cretura_wmbfb_EmilieToen9.jpg
(© Emilie Toen)

Hva er de største inspirasjonskildene til CreTura? 


Vi i CreTura blir inspirert som mange andre av band som Epica, Dimmu Borgir og Nightwish. Men for tiden tar vi mye inspirasjon av hvordan vi ser at verden gjentar seg selv om og om igjen, ofte til det verre. De nyere sangene våre preges veldig av historiske hendelser. 
 


Hvor kommer navnet CreTura fra? 


CreTura (kommer fra det latinske ordet Crētūrus, hvis betydning viser til «Å bli skapt». 
Videre kan det også bety «I ferd med å gro». Hvilket passer oss fint selv om betydningen av ordet var helt uvisst da vi kom opp med navnet! Dette er ganske ferskt enda, men hvordan tror dere det blir i finalen i Oslo i slutten av denne måneden?

Det blir nok ganske fett! Vi ser frem til en hard konkurranse med gode band og skal representere Bergen med alt det vi har å by på!
 


Har dere noen spesielle planer for å overbevise finalejuryen at CreTura er det beste bandet for Norge å sende til Wacken Metal Battle i Tyskland i sommer?

CreTura kommer til å vise det vi står for og kan best. Vi er både konsert- og festivalklare. Men om vi er klare for noe så stort som Wacken må juryen finne ut av selv. For til Wacken skal vi..det er bare et tidsspørsmål om når!

https://www.facebook.com/Cretura

https://www.facebook.com/events/1546740868911810/