THE CROWN – Death is Not Dead

THE CROWN – Death is Not Dead

Omsider kommer "The Crown" med ny skive, hele 5 år siden sist ("Doommsday King" – 2010). Jeg har hørt mye på disse gutta, spesielt skiva (Crowned Unholy – 2004), så dette så jeg frem til. På denne utgivelsen er den originale vokalisten Johan Lindstrand tilbake for å tømme lungene og han gjør en god figur på denne utgivelsen.

Ved første gjennomlytt, må jeg si at "Death is not dead" høres litt tammere ut enn nevnte "Crowned Unholy".

Etter flere kvelder med denne utgivelsen må jeg innrømme at den fenger mere og mere, men jeg favoriserer fremdeles de forrige skivene i brutalitet. Litt morsomt å høre en cover av låta "Eternal" av Paradise Lost (Gothic – 1991) som låt nr 4…, noe som faktisk trekker ned det gode intrykket da du starter å få rockefoten igang etter de 2 første låtene (og introen da). Jeg blir faktisk litt irritert over at de satte denne låta så tidlig på skiva fremfor å ha den som en sistelåt/bonus.. Låta er kul nok den, men altfor rolig og upassende så tidlig på albumet.

Resten av skiva er på det jevne og er et bra valg om du har sansen for Thrash/death. Helt grei riffing og trampetakt i god gammel "Svensk Old-School" stil.

Skal du sjekke ut denne skiva anbefaler jeg låtene "Headhunter", "Iblis Bane" og "Horrid Ways"

Jevnt, greit og helt ok – ikke mere enn det.