CADAVER – Ikke helt på is likevel?

CADAVER – Ikke helt på is likevel?

Rett før jul i fjor fikk jeg et lite hint fra Anders Odden om at noe var i gjære i Cadaver leiren igjen. Anders fortalte meg at han sitter på en del originalopptak som han planlegger å få gitt ut digitalt og på vinyl og et lite intervju ble avtalt og gjennomført.

Du fortalte meg tidligere i år at dere har en haug med opptak som skal ut på vinyl. Det høres helt konge ut både som Cadaver fan og som vinylsamler. Kan du gi oss en liten pekepinn på hva slags opptak dette er snakk om og hvilket tidsperspektiv du tenker på? Når kan vi forvente eller håpe og se hva?

Jeg har digitalisert gamle opptak og laget en katalog over det vi har av bra ting helt siden 2007. Jeg har ventet med å gjøre noe siden jeg har hatt dialog med Earache ang de første 2 LP-ene. Det er ikke helt i mål ennå, men hvor raskt ting kommer ut ligger i den leiren. Det som er utslagsgivende for min del er at det lages en masse bootlegs som vi kunne gjort bedre selv. Det er litt irriterende at folk kun får dritt kvalitet på ting som jeg har bedre opptak av, så når alt er klart kommer hele backkatalogen ut på nytt med bonus materiale etc. Jeg må bare for tid nok til å gjøre alt riktig.

Hvordan er lydkvaliteten på disse opptakene?

Overaskende bra på mye av det. Jeg sitter jo på originalene som folk har annen eller femte gangs kassettopptak av. Vi tok vare på det meste så det er litt nostalgisk å høre på det.

Blir disse opptakene kun utgitt på vinyl?

Vinyl og digitalt er meningen.

Med det samme vi er inne på vinyl. «Discipline» på vinyl; hvor stor er sjansen for at det skjer en gang i fremtiden? Eller er det noe Earache bestemmer fullt og helt?

Som sagt er vi ennå i dialog med dem. Denne og de andre platene de har rettigheter til må vi løse på et vis. Jeg jobber med saken. Platebransjen er i endring hele tiden så de kommer nok på banen snart.

Du har også skrevet materiale til et helt nytt Cadaver album. Hva kan du si om dette?

Det stemmer at jeg sitter på nok låter til et nytt album. Jeg venter på at Ole Bjerkebakke får 40-årskrise så får vi se.

Cadaver_1990.jpg

Hvordan er mulighetene til å få sett Cadaver live igjen her i Norge?

Vi har vært svært uheldige som band oppigjennom vil jeg si. Første bassisten, Rene Jansen, døde av kreft 3. Desember 2014. En original reunion er derfor umulig. Neste lineup har vi altså en ikke-spillende trommis/vokalist og en bassist jeg ikke vet hvor bor lenger. Fra Discipline eraen har vi jo en trommis med handicap (Carl-Michael Eide), det samme med Necrosis. Jeg regner en Cadaver reunion for å være svært usannsynlig. Det er ikke som om jeg får en masse tilbud heller, men det skjer i ny og ne.

Er det uaktuelt å gjøre noe med Cadaver nå (live og nyinnspilling) uten at alle originalmedlemmene blir med?

Som sagt, om Ole Bjerkebakke får 40-års krise og øver seg opp kunne jeg tenkt meg å se om vi kunne spilt inn noe. Om det skjer er på is slik ting er nå. Det er ikke opp til meg. Jeg har nok med Satyricon, Magenta og det nye prosjektet Order til å tenke på Cadaver som et liveband om dagen. Hvis det skjer ville det vært moro, men kun om vi lagde ny musikk. Det er det kreative som driver meg, ikke det å stå på en scene.

Helt til slutt: Da Cadaver la inn årene for snart 11 år siden regnet jeg med at det var for godt. Det trodde kanskje du selv også. Men når fant du/dere ut at kroken på døra ikke var kroken på døra likevel?

Jeg lager musikk hele tiden og legger den i ulike kategorier i studio. Cadaver folderen er på 10-11 låter nå tror jeg. Til sammenligning skrev jeg 30-40 demos og låt ideer før vi landet på 10 spor til nytt Magenta album som kommer til høsten. Jeg lager alltid en hel masse musikk. Når vi skal ut med de gamle tingene ville en av platene inneholde uutgitte/nyskrevne håper jeg. Det er egentlig det hele sånn som ting står pr dags dato. Jeg liker ikke kategorisk å avslå noe som helst, så hvem vet hva fremtiden bringer med seg? Cadaver var jo et av Norges første ekstreme band og fortjener litt mer oppmerksomhet enn bandet fikk.
 

 

Informasjon om disse utgivelsene vil du få her på Eternal Terror så snart det er å oppdrive.