TROLDSKUGGE – Med troen på Fanden

TROLDSKUGGE – Med troen på Fanden

De fleste av delfinalene i Wacken Metal Battle Norge 2015 er unnagjort og vinner i Midt-Norge ble TROLDSKUGGE. Vi har tatt en liten prat med manden med strisekken, vokalist Grimefand.

Hvordan opplevde dere delfinalen på Good Omens?

Opplevde det som ett greit arrangement, hadde noen problemer underveis i settet, blant annet at vi manglet lyd på den ene gitaren mot slutten av settet, brannalarmen gikk og bakgrunnsmusikken ble ikke dempet når vi startet. Litt for liten backstage, men ellers veldig fornøyd.
 
Hadde dere trua på at dere skulle vinne?

Ja, klart vi hadde trua, men det var mange dyktige band som kjempet om plassen, så det var jo ikke noen selvfølge.
 
Hvordan ble seieren feiret?

På god, gammeldags Trøndersk vis.
 
Hvordan vil dere beskrive Troldskugge?

Troldskugge er en hyllest til de eldre tider i Norge, med fokus på overtro og spesielt troen på Fanden. Vår musikk gjenspeiler disse tanker i form av aggresjon og mystikk.  
 
Er Troldskugge bare ramme alvor?

Tekstmessig er det en stor dose svart humor.
 

Troldskugge_live.jpg

Hvorfor denne fascinasjonen for det gammelnorske, hvis jeg kan si det på den måten?

Jeg og Dauing (Trommer)  har helt siden vi begynte å høre på black metal på 90 tallet hvert opptatt av gammel norsk overtro, skog og mark, og de mørke sidene av vår norske natur. Så da vi startet bandet var det ingen tvil om at dette var det rette tamaet.
 
Hvorfor «Grafvid oc graa» og ikke «Grafvid oc gra»

Usikker på hva du mener med dette spørsmålet, men Gravid oc Graa omhandler et eldgammelt krek som Fanden for mange tusen år siden kastet en forbandelse over. Hun har nå evig liv og en evig hunger etter menneskekjøtt. Ved midsommer hver år blir hun forvandlet til en vakker ung pike, der hun lokker menn til seg for så å bli gravid. Hun er gammel, gravid og grå!
 
Dette er ganske ferskt enda, men hvordan tror dere det blir i finalen i Oslo i slutten av neste måned?

Tror det vil bli meget bra å få spille i Oslo for første gang. Vi regner med mange flinke band, så det blir spennende å se hvordan det går.
 
Har dere noen spesielle planer for å overbevise finalejuryen at Troldskugge er det beste bandet for Norge å sende til Wacken Metal Battle i Tyskland i sommer?

Vi skal kjøre på med vår greie og sette opp en setliste som representerer bandet på best mulig måte og satse på å bergta juryen.

 

https://www.facebook.com/Troldskugge

https://www.facebook.com/events/1546740868911810/