DEEP PURPLE – Long Beach 1971

DEEP PURPLE – Long Beach 1971

Her kommer en skikkelig godbit for Deep Purple fans. Et bootleg-opptak fra Long Beach i 1971. Ble spilt inn av radiostasjonen KUSC og harmed god lyd. Opptaket inneholder kun fire låter: «Speed King», «Strange Kind of Woman», «Child in Time» og «Mandrake Root». Kan ved første øyekast virke som litt lite, men tro meg, dette er nok. Over 70 minutter varer de fire låtene til sammen. Holder lenge det.

Åpningslåta «Speed King» er muligens den Deep Purple låta som passer dårligst til å jamme i, men likevel gjør bandet det. Det var slik Deep Purple var det. Alt skulle jammes i. Jon Lord, Ritchie Blackmore og Ian Gillan gjorde det sånn. Jeg vet at originalversjonen av låta starter med jam, men likevel mener jeg det ikke passer.

«Strange Kind of Woman» er andrelåta og dette er før den var utgitt på album. Var like bra da som nå. «Tredjelåta er «Child in Time», også det ei kongelåt de fleste kjenner til og liker. Sistelåta «Mandrake Root» derimot er ei låt jeg ikke har mye kjenskap til. Den er lang som et vondt år og her får du en over 27 minutters lang versjon av den.

Fire låter på over 70 minutter betyr mye jamming og mye jamming får du her. Kos for fans og kos for folk som liker jam. Deep Purple var uten tvil best i sin klasse der. Konge!!