KEEP OF KALESSIN – Trondheim – Byscenen

KEEP OF KALESSIN – Trondheim – Byscenen

KEEP OF KALESSIN har sluppet sitt sjette album. Skiva er kalt «Epistemology» og er bandets første som trio. Det var annonsert to releasekonserter; en i Oslo på fredagen og en i hjembyen Trondheim på lørdagen. Jeg møtte naturlig opp på den i min hjemby, Trondheim. Og jeg var ikke alene. Det var godt med folk og alle som en var i knallhumør og det inkluderte alle tre bandene som leverte gode saker fra scenen.

 

Så tidlig konsertstart som 20:00 i Trondheim by fungerer sjelden, men her var det overraskende og gledelig godt med folk allerede før VREDEHAMMER gikk på scenen. Litt kluss i døra gjorde at jeg misset bandets første to låter. Synd egentlig, for det de leverte etter at jeg kom inn var særdeles gode saker. Minner litt om en light-utgave av Keep of Kalessin. Musikalsk et sted mellom black og death mettal. Stort sett uten å skru på farten. Gjorde det på siste låta og det funket like godt da også. Vredehammer hadde god lyd, spredde masse glede og god musikk den tiden de spilte. Vredehammer kan komme og spille flere ganger når jeg skal på konsert.

a68ab7228b9fb6e3d0a6662ac88b38c1.jpg
THE HATE COLONY live @ Byscenen, Trondheim Feb 14, 2015
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Jeg har mindre gode minner fra en konsert med THE HATE COLONY på Verkstedhallen for noen år siden der det meste gikk alt annet enn bra, og jeg hadde den konserten i bakhodet da gutta begynte å spille. Men denne kvelden var gutta slått på og de leverte en feiende god konsert. Det var mye mindre metalcore enn jeg fryktet og mer thrash i musikken deres som gledet stort. Bandet oste av spilleglede som smittet over på en godt voksende folkemengde. Det kan ikke være annet enn moro å spille på hjemmebane når det er slik. Aldeles herlig konsert av et band jeg nok må sjekke ut litt mer.

564a99e2613ceea271dc4c0ef3e8db4b.jpg
KEEP OF KALESSIN live @ Byscenen, Trondheim Feb 14, 2015
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

KEEP OF KALESSIN lovet på forhånd en godbit av en konsert og de holdt hva de lovet. Dette var knall, rett og slett. Nesten perfekt. En liten festkonsert ble det. De nye låtene satt som et skudd. Melodiøst, høyt, extremt nok og glimrende gjennomført. Lyden var veldig bra, bortsett fra helt i begynnelsen av konserten, da gitarene dessverre druknet litt. Bandet var spillekåte til tusen og publikum var sugne på en god konsert og det fikk de til gangs. Sånt blir det mye godt humør av og det var virkelig trivelig på Bycenen.

«Epistemology» har etter det jeg har sett fått utelukkende gode anmeldelser. Det vil si det man har fått med seg på Facebook og det den lokale pressen her oppe har skrevet og publisert om skiva. Jeg er ikke helt enig i alt som er skrevet, men det må man bare regne med. Smaken er som kjent som baken.

77b73b6c8aec2103185a6ee13f2547ac.jpg
KEEP OF KALESSIN live @ Byscenen, Trondheim Feb 14, 2015
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Det er først og fremst det vokale som presteres jeg ikke er enig med brorparten av de som har anmeldt skiva i. Arnt er en stor gitarist, han er en stor komponist og låtskriver og han er knall på arrangementer. Kanskje en av de beste vi har her i landet. Men noen stor vokalist er han ikke. Stemmen blir for statisk og ensformig og den mangler det meste av dynamikk. Jeg drister meg til å si at Keep of Kalessin trenger en ny vokalist med et bredere spekter. Det hadde gjort dem enda litt bedre og det fortjener både band og fans.

Koringen er jeg heller ikke helt dus med. Jeg vil si at det er både litt knall og fall med den. Det er jævla bra å høre på når det fungerer, som det gjør stort sett på plata. Men i en livesetting som på Byscenen der vokalen til Robin og Arnt ikke helt strekker til, da blir det ikke bra. Dog, med en fire fem pils innabords og høy partyfaktor, blir det meste bra og det virket som om de fleste til stede på Byscenen ikke hadde mye å utsette på hva som ble levert fra scenen. Kan ikke bebreide dem, de var der for å ha det moro og kose seg med Keep of Kalessin i levende live. Jeg var også der for å kose meg. Det gjorde jeg for all del. Men jeg var også der for å suge til meg det jeg kunne av inntrykk, både på gulvet og fra scenen og jeg stilte nok med litt mer kritiske ører enn bror- og søsterparten av folket som var der.