EARTH til Bergen og Stavanger

EARTH til Bergen og Stavanger

 

Omsider er det duket for at Dylan Carlson tar med seg det kritikerroste Earth til en intimkonsert uten like på lille Landmark (03.06) i juni, før de reiser til Stavanger dagen etterpå for å spille på Folken (04.06)

Billettsalg starter i morgen begge steder

Earth oppsto i Seattle 1990, med vekslende besetninger rundt Dylan Carlson. Ett av hovedprosjektene hans synes å være å kombinere La Monte Youngs harmoniske teorier med Sabbath-aktige riff. Utgivelsen Earth 2: Special Low Frequency Version fra 1993, med bare gitar og bass ble ignorert av de fleste da den kom, men som påvirket hele dronerocken og ble hovedreferansen til både Sleep og Boris. Sunn o))) ville ikke engang eksistert uten denne plata. Earth gikk i penalet i 1997. Men bandet var ikke klin dødt. I 2002 steg Earth opp fra metadonflaskene i ny, renere og mer improvisatorisk tapning, med Adrienne Davies på trommer og etterhvert Jonas Haskin på bass- og barytongitar. Earth er ikke like heavy lenger, Dark Americana kaller Dylan Carlson musikken. Den er tydelig influert av country med pedalsteel og i måten å spille gitar på. Men det betyr ikke at Earth ikke lager fengende musikk lengre, deres siste tre album Angels of Darkness, Demons of Light I (2010) og II, som kom året etterpå hentet massiv hyllest fra musikkjournalister verden over.Deres hittil siste utgivelse Primitive and Deadly (2014) blir sett på som et mesterverk, og har ført Earth inn i varmen hos et større publikum tidligere!

Setter du Mogwai eller Low på kollisjonskurs med noe av det mer speisa fra Calexico har du retninga noenlunde inne.