GAMMA RAY – The Best (of)

GAMMA RAY – The Best (of)

"Gamma Ray to release their first ever Best of album" heter det i presseskrivet fra earMusic. Noen har ikke fulgt med i timen, for «Blast from the Past» er da vitterlig en best of skive det også. Hvis de tenker på tittelen, så er det bandets første «Best of» skive, men hallo!! Det skal gå an å være litt mer våken enn dette.

Gamma Ray gir alltid ut plater for å tilfredsstille fansen sin. Ikke alltid noe nytt og ikke alltid fulle album, men de har da gjort sitt for at fansen på en måte blir fornøyde hele tiden. Elleve fullengdere, en haug med singler, EP-er og reutgivelser, en samlebox, flere videoer og ikke mindre enn fire livealbum har tyskerne på samvittigheten i tidsperioden 1990 – 2015. Totalt sett har de litt i overkant av 50 utgivelser på 25 år, og med litt kalkulatorhjelp finner man raskt ut at dette blir to utgivelser i året i snitt. Burde holde det. Egentlig.

Låtmaterialet på denne skiva er bra, dog veldig likt «Blast from the Past» fra 2000. Akkurat den skiva var det fansen selv som valgte ut og stemte på hvilke låter som kulle være med og da fikk de akkurat det de vil ha. Og når mange av låtene går igjen her, blir det jo for så vidt greit. 25 av det beste bandet kan by på er ikke ille det. Holder kanskje med en samleskive, spør du meg, men ikke alle er like gamle som meg 😉 For, har du ikke hele diskografien til Gamma Ray, er dette en glimrende måte å bli kjent med bandet på.

Nødvendigheten med slike samleskiver er dog veldig liten. Jeg vil helst ha noe nytt jeg og ikke en dobbel CD eller en firedobbel LP fullpakket med gamle låter i gammel drakt, og det regner jeg med størsteparten av fansen til bandet er enige i. Hadde skiva inneholdt ei eller flere nye låter, noen uutgitte livelåter eller en remix eller tre, så hadde saken vært en helt annen. Men slik er det ikke. Derfor kommer ikke den fysiske varianten av denne skiva til å havne i min Gamma Ray samling. Men som sagt, er du glad i happy tysk power metal med fart, melodi og swung, er dette en godbit du godt kan unne deg.

https://www.facebook.com/gammarayofficial

https://www.facebook.com/earmusicofficial