INGESTED – The Architect of Extinction

INGESTED – The Architect of Extinction

Manchester er velkjent for sine to fotballag, men de har også mer å by på. Her i form av Ingested. Ingested er et death metal band av den brutale sorten. De har enkelte metalcore innslag i musikken sin. Alle som kjenner meg, vet at jeg absolutt ikke er en fan av akkurat metalcore, men brukt riktig i death metal funker det godt. Her hos Ingested gjør det det. For det meste. Så absolutt også. Nesten helt topp.

Ingested ble dannet i 2006. De to årene før der kalte de seg Age of Suffering, spilte ren brutal death metal og ga de ut en demo og en EP. Er litt usikker på hvorfor de skiftet navn og inkorporerte metalcore i musikken sin, men det var sikkert en mening med det.
De har trygge Century Media i ryggen og spiller en stødig god death metal, som i alle fall jeg setter pris på.

«The Architect of Extinction» er bandets tredje fullengder. Ei god skive med mye god musikk. Noe er mer standard death metal/metalcore greier, men innimellom glimrer de til med partier der både rockefot og smilet kommer på plass. En del headbangervennlige partier finnes naturlig nok også.

Skiva er langt fra kjedelig. Det skjer mye hele tiden og det er vanskelig å bli lei av den. Kan med sikkerhet anbefale denne for de som liker sin death metal brutal og variert. Men husk, det er litt metalcore her.

https://www.facebook.com/ingesteduk

http://www.centurymedia.com/