VENOM – From the Very Depths

VENOM – From the Very Depths

Venom er en institusjon i seg selv. Uten Venom hadde kanskje ikke black metal sjangeren det navnet de har i dag. Eller kanskje noen andre hadde gitt ut ei plate kalt Black Metal og sjangeren hadde blitt helt annerledes. Hvem vet? En ting er i alle fall sikkert, Venom i 2015 er noe helt annet enn hva Venom på 80-tallet var. Den gang var Venom kult. De spilte håpløst dårlig og levde utelukkende på image og tøffe låttitler. En del kule låter og ett par tre greie skiver hadde de jo, men for det meste var det middels ok ting og nedover det de gjorde. Siden 1985 har de ikke levert mye å skrive hjem om, men bandet lever fortsatt på navnet de skapte på første halvdel av 80-tallet. Et utall samleskiver er utgitt mellom 1991 og 2003. Om det er bandet som har melket fansen eller om det er plateselskapene, vet jeg ikke. Men jeg kan ikke komme på noen andre band som har så mange samlealbum på så få år.

«From the Very Depths» er tittelen på bandets siste opus og det er 14. i rekken. 13 låter og en intro. Jeg hadde null tro på denne før jeg satte den i spilleren. Ergo ville jeg i alle fall ikke bli skuffet. Overrasket ble jeg heller ikke. Helt ordinær hard rock eller NWOBHM som det heter. Ingenting i nærheten av hitmateriale og ingenting det er fare for vil sette seg på hjernen. Denne vil nok bli slettet og takk for maten.