MARDUK – Frontschwein

MARDUK – Frontschwein

"Frontschwein" er den trettende fullengderen til den svenske krigsmaskinen Marduk. Det er bandets første på tre år så fansen har nok ventet på denne godbiten. Og en godbit er det. I mine ører er dette ett av bandets desidert beste album, om ikke det aller beste. 11 godt varierte gode låter der Marduk virkelig får vist hva de er gode for. Tempoet varieres sort. Fra det riktig seige til det Panzer Division Marduk-kjappe. Fra det tunge til det mest extreme. Innimellom er det så extremt at de låter mer 1349 enn 1349 noensinne har gjort. Andre ganger er tempoet skrudd helt ned slik at det kun er djevelskapen som er igjen. Men uansett hvordan de gjør det, så låter det Marduk.

I mine ører er det ikke en eneste svak låt på «Frontschwein». Kun gode låter. Djevelsk gode er de. De fleste jævla gode og noen til og med fantastisk gode Marduk låter. Tittelsporet er nydelig, Den trege «The Blond Beast» er genial. Extreme «Rope of Regret» tar deg tilbake til «Panzer Division Marduk» og det er her Marduk er mer 1349 enn det 1349 er. Ser ikke noe galt i det jeg. Den lange «Doomsday Elite» er massiv. Trege «503» er på grensen til fantastisk og sistelåta «Thousand-Fold Death» gir deg spasmer. Her har Mortuus i tillegg sluttet å puste og synger ræva av alt og alle. Mye godt over hele fjøla.

Marduk beviser med «Frontschwein» at de fortsatt hører til i den absolutte black metal eliten. Det er jeg i alle fall fornøyd med, for et Marduk i form har jeg ingen problemer med å sette stor pris på, og det til tross for at dette er en sjanger jeg mer eller mindre har gitt opp.

https://www.facebook.com/Mardukofficial

http://www.centurymedia.com/