FOREIGNER – The Best of 4 and More

FOREIGNER – The Best of 4 and More

De fleste av oss som vokste opp med Nattrock på den eneste TV kanalen som fantes på den tiden, nemlig NRK, har et visst forhold til band som Foreigner. Bandet hadde sin storhetstid helt på slutten av 70- tallet og på begynnelsen av 80-tallet. Album som «Double Vision», «Head Games», «4» og «Agent Provocateur» høstet tilsammen hele 21 platinaplater for Foreigner. Bandet har solgt ikke mindre enn 75 millioner album på verdensbasis og nå har Frontiers sluppet en Best of skive med liveklipp. Låtmaterialet er i hovedsak hentes fra albumet «4», men det er nok av andre hiter her også.

Foreigner ble regnet som et rockeband da de var på sitt beste, men det er fryktelig mye pop i musikken deres. Ballader er heller ikke noe de var ukjente med. Vokalen til Lou Gramm er av det fløtemyke slaget og når musikken i tillegg er av det meget behagelige slaget, ja da blir det et veldig soft totalbilde vi får. Det er nok mang et par som har danset klindans til mint ett par av disse låtene.

Det er morsomt å høre dem igjen. Jeg har vel ikke hørt noe på Foreigner siden «Agent Provocateur» fikk surra seg litt i bilstereoen sånn ca på siste halvdel av 80-tallet. Karakter på skiva må naturlig nok bli 4.

http://www.foreigneronline.com/