TIEBREAKER – Oslo – Verkstedet

TIEBREAKER – Oslo – Verkstedet

Tiebreaker debuterer i Oslo

Bandet gir som alltid alt, god gammal rock, fra unge sjeler, som driter langt i at 70 taller var over lenge før de ble født. Rockefoten går ustoppet i 45 minutter, referansene danser i alt fra Bigbang, via Rival Sons, til god gammel skitten garage rock. I sommer hadde de med en på keys, som nå er byttet ut med rytmegitar, skulle ønske vi kunne fått i pose og sekk her, kanskje neste gang?

Etter 45 svette minutter avslutter vi med allsang, som tatt rett ut av «how to rock 101» men publikum nekter bandet en pause, her er det ingen kjære mor, det må bli ekstranummer. Gitarist Eirik Wik Haug spiller ett av de mest kjente riffene i rockehistorien, som om han selv hadde skrevet Whole lotta love. Som et buldrende snøskred overdøver bandet publikum som nå er i ekstase, eneste rockemetaforen som kan beskrive dette er at stemningen økes til 11.

Dette kan bare karakteriseres som et fantastisk godt ballespark, og vi kan takke rockegudene for at Tiebreaker endelig har tatt turen ned østsia av fjellet. Tror jeg snakker for alle som svettet med meg denne kvelden at vi allerede gleder oss til å svette sammen når Tiebreaker kommer tilbake til Oslo og Buckleys i starten av februar. Dersom du som meg, og mange fler liker å reise tilbake til 70tallet, ihvertfall for en liten time, så er det oppmøteplikt, og smartphone forbud. Om noen har en bok om hvor viktig drivstoff er i en bil, så burde den bli sent til Odda, bare for sikkerhets skyld også, om du lurer på hvor det er, så er det eneste byen i Norge, som har platesjappa på bykartet.