METALLICA til Bergen (20/8)

METALLICA til Bergen (20/8)

 
Metallica gjør eksklusiv Norgeskonsert i Bergen torsdag 20. August!

 

110 millioner solgte plater, et utall platinatrofeer, Grammys og American Music Awards – merittlisten til Metallica er nærmest endeløs. Men det som er enda bedre, er at 20. august skal bergenserne igjen få nyte godt av dette grensesprengende hardrockbandet. Da tar nemlig Metallica med seg sine største hits og setter sjøbein på Koengen for andre gang. 

Metallica har de siste årene gjort det til tradisjon å legge sommeren til Europa. Denne gangen blir Bergen eneste stoppested i Norge.

BILLETTSALGET STARTER TIRSDAG 2. DESEMBER KL 09.00!

Bandet er viden kjent for å bryte barrierer, og i 2013 lanserte gjengen 3D-spillefilmen «Metallica Through The Never». Med en spesialdesignet scene som tematiserte bandets ikoniske cover, og bruk av en helt ny innspillingsteknologi, ble publikum tatt med inn i kampens hete på en helt unik måte. Filmen kombinerte konsertopptak med et narrativ som baserte seg på Metallica-tekster. Denne blir nå lansert på Blu-Ray og DVD. 

Senere samme år, gjorde Metallica et nytt halsbrekkende stunt, da de som eneste band i verden som har spilt konserter på alle verdens syv kontinenter, opptrådte i Antarktis. Publikum måtte selvsagt høre konserten gjennom hodetelefoner for ikke å forstyrre dyrelivet.

I sitt sedvanlige modus, er Metallica ansett som et temmelig spektakulært liveband. Det handler om å lage fest for fansen og by på seg selv, med alt det innebærer av visuelt og lydmessig fyrverkeri. Det er med andre ord bare å stålsette seg for slagerparade og nok pyro og torden til å riste løs masten på Ulriken. 

Da bandet besøkte Bergen i 2008, trillet Dagbladet terningen til en sekser og mente følgende: «Når riffmaskinen James Hetfield hamrer i gang troikaen «Creeping Death», «For Whom the Bell Tolls» og «Ride the Lightning», komplett med gassflammer like høye som høyblokken ved siden av scenen, detonerer måneder med oppsamlet Metallica-abstinens i en ekstatisk mølje av pumpende knyttnever, regndans og flagrende hår.» 

Det er ingen grunn til å tro at det blir mindre overveldende denne gangen. Siden forrige bergensbesøk har bandet gitt ut et nytt studioalbum som har solgt i intet mindre enn 5 millioner eksemplarer, noe av en bragd i en tidsalder hvor folk knapt kjøper plater. «Death Magnetic» gikk inn på førsteplass på salgslistene i 32 land, noe som bekrefter Metallicas posisjon som et av verdens største band uansett sjanger.

Og bandet har tydeligvis gode minner fra bergenskonserten. I et videoklipp Metallica selv la ut på sine hjemmesider i fjor sommer, spør vokalist James Hetfield en norsk fan, som han sier han har sett 14 av 18 norgeskonserter, om han var til stede under det som åpenbart er av Hetfields beste norgesminner.  

– Men så du konserten i… Hva var navnet på den lille havnebyen vi spilte i? Bergen, det var det… Det var en god konsert, det. Det var et helt fantastisk show, avslutter James Hetfield med et fornøyd smil. 

I august er han og resten av Metallica tilbake på samme sted.

 

Metallica_1.jpg

OM METALLICA

 

  • Med 110 millioner solgte plater og opptredener for millioner av fans verden over, er Metallica et av tidenes mest suksessfulle og innflytelsesrike rockeband. 
  • Bandet som ble dannet av Lars Ulrich og James Hetfield i 1981 har gitt ut flere multiplatinaselgende plater. "Metallica", eller "Black Album" som den også blir kalt, er den mestselgende platen i det som kalles Soundscan-perioden med over 16 millioner solgte album i USA alene. 
  • Metallicas siste plate, "Death Magnetic", solgte til platina etter bare seks uker etter den toppet Billboard Top 200-listen i oktober 2008. "Death Magnetic" ble nummer en i 32 land og solgte totalt 5 millioner eksemplarer.
  • Metallica har også innkassert en rekke priser og utmerkelser, inkludert ni Grammys, to American Music Awards, og en drøss med MTV-priser. Bandet ble også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2009. 
  • I 2011 feiret bandet sitt 30-årsjubileum med en uke lang konsertrekke for fanklubben i Fillmore Theater i San Francisco, California. 
  • I 2012 avduket Metallica en helt ny scene i Mexico City som inkluderte elementer fra hele deres omfattende 30 år lange karriere. Denne kan sees i filmen "Metallica Through The Never". Åtte konserter ble spilt i Mexico City Sports Arena for til sammen 180.000 fans. 
  • Picturehouse-filmen hadde premiere 27. september 2013. Den musikkbaserte 3D-spillefilmen inkluderer publikum på en helt ny måte, ved å benytte seg av en rå og direkte kino-opplevelse som er bygd opp rundt spektakulære liveopptak av bandets mest ikoniske låter, laget eksklusivt for film. Dette kombinert med et narrativ som er basert og inspirert av Metallicas visuelle ikonografi.
  • I 2013 gjennomførte Metallica en svært sjelden konsert i Antarktis hvor publikum måtte lytte gjennom hodetelefoner for å beskytte miljøet. Konserten gjorde bandet historisk i form av at de er det eneste gruppen som har spilt på alle verdens syv kontinenter, det innenfor en tidsramme på et år. Konserten er omtalt i den 60. utgaven av Guinness Rekordbok. 
  • Metallica fremførte "One" med den kinesiske pianisten og Grammy-ambassadør  Lang Lang på Grammys 56. utdeling 26. januar i år. To dager seinere ble "Metallica Through The Never" gitt ut på DVD og Blu-Ray. 
  • 24. november kom 10-årsjubileumsutgaven av den barrieresprengende filmen "Some Kind of Monster" på dobbel Blu-Ray. 

Presentert av Live Nation & Bergen Live i samarbeid med K2 Agency