SONATA ARCTICA – Ecliptica Revisisted: 15th anniversary edition

SONATA ARCTICA – Ecliptica Revisisted: 15th anniversary edition

Jeg starter ganske enkelt med det mest åpenbare spørsmålet jeg kan stille meg når band velger å spille inn skiver på nytt 5, 10, 15 eller 25 år etter at den ført ble utgitt; hvorfor? «Ecliptica» står som en påla i Sonata Arcticas katalog. Det er i mine ører bandets beste utgivelse, så hvorfor skal de spille den inn på nytt? Musikken i seg selv er greit gjennomført og lyden er naturlig nok bedre, men mister Kakko tar i for mye og ødelegger låtene med sine «utbrudd» her og der. Skammelig. Jeg skjønner ikke hvorfor noen med makt tar tak og forteller ham det.

Dette har blitt gjort før og i skrivende stund klarer jeg ikke å komme på en nyinnspilling som utelukkende har vært vellykket. Exodus prøvde, Destruction prøvde, Tankard prøvde og Dragonforce prøve. Ingen av dem klarte det og heller ikke Sonata Arctica. Bortkastet tid og bortkastet penger.