BLACK CROWN INITIATE – The Wreckage of Stars

BLACK CROWN INITIATE – The Wreckage of Stars

Det har seg sånn at det hvert år dukker opp et og annet band fra intet som feier deg av stolen. Du vet sånne band som blander det beste av det meste du liker til ei herlig smørje som overgår det meste og som du ikke hadde noen forventninger til i det hele tatt. Jeg har allerede hatt et par sånne opplevelser dette året og hadde vel egentlig satt meg til ro med det. Men så dukker det enda et slikt band opp. Denne gang i form av det tekniske prog death metal bandet Black Crown Initiate fra Pennsylvania, USA. Og det er med skiva «The Wreckage of Stars» de gjør det.

Alle vi som driver med plateanmeldelser er kjent med at promofolk og management prøver å overbevise oss om at akkurat denne skiva er noe av det beste som er kommet ut av et CD trykkeri de siste årene og du bare må sjekke den ut og gi den en sjanse, men av erfaring vet du at dette ytterst sjelden stemmer. Denne gangen hadde vedkommende mye mer rett enn jeg egentlig tør å innrømme. Dette ferske amerikanske bandet var virkelig veldig bra og jeg er i dag veldig glad med at jeg sjekket dem ut. Takk til Matt fra Hold Tight! PR for dette tipset.

Black Crown Initiate ble dannet så sent som i fjor og «The Wreckage of Stars» er bandets debutfullengder og som du sikkert skjønner, handler dette om progressiv teknisk death metal. Ikke nødvendigvis alt på en gang, for her hopper bandet fra prog death til teknisk death til brutal death metal til diverse blandinger av nevnte sjangerarter.

Som progband flest, har gutta null til liten innsikt i å avslutte låter i rett tid og noen av låtene er en smule for lange. Som igjen trekker ned. Heldigvis finner de på mye lurveleven underveis og jeg kan ikke si at jeg er direkte skuffa av ablegøyene deres. Dette gjelder heldigvis bare når de progger seg på det meste, for ellers er det normale tilstander med begynnelser og slutter til vanlig tid.

Melodilinjene i refrengene der clean vokal brukes er bortimot helt like. Dette kan virke både positivt og negativt. Positivt da det gir skiva en helhet mens negativt da det kan virke som det er mangel på fantasi fra bandets side på akkurat den biten. Det er ikke noe galt med disse melodilinjene og refrengene. De er annerledes enn hva man er vant til i metal, men kult og veldig passende inn i musikken. Men de kunne kanskje variert bittelitt mer enn hva som er gjort.

«The Wreckage of Stars" er en skikkelig godbit for fans av prog death, teknisk death og death metal generelt. Jeg kommer garantert til å vurdere denne når status for plateåret 2014 skal oppsummeres på nyåret.

https://www.facebook.com/BlackCrownInitiate