LAUDATA NEX MAGICKA VOL I – Dag II – Trondheim, Blæst

LAUDATA NEX MAGICKA VOL I – Dag II – Trondheim, Blæst

Dag to begynte likedan som dag en; tidlig konsertstart og tur til Blæst omtrent samtidig med at Barne-TV begynte. Eneste forskjell var at nå var det ikke kø. Det var de samme ansiktene å se både i døra og rundt omkring på bordene ute og inne begynte det veldig tidlig å fylles opp med forventningsfulle svartkledde festivaldeltakere.

BÖLZER er bandet som skilte seg ut fra mengden på Laudata Nex Magicka Vol I, hvis man da kan kalle seks band for en mengde. De spiller death metal og gjør det på en meget fortreffelig måte. Bandet er etter hvert blitt veldig gode norgesvenner og de er hyret inn på flere av våre vidunderlige små metalfestivaler som Til Dovre Faller (x2), Blastfest og nå Laudata Nex Magicka. Etter å ha opplevd denne konserten på Blæst, skjønner jeg godt hvorfor. Bandet er vidunderlig og gutta gir alt på scenen.

Vokalisten kan virke som en syk versjon av Peter Tägtgren (Hypocrisy) der han varierte stort og brukte vokalen som et tredje instrument. Han hadde mange forskjellige varianter av growl og krydret det litt med noen Uffaust-lignende hyl her og der. Han leverte det ene kremriffet etter det andre og fremstod som en gud på scenen. Han så ut som en viking i bar overkropp og med sin veltrente kropp, blonde lange hår og sine tatoveringer hadde han alle tilstedeværende jenter og kvinners fulle oppmerksomhet gjennom hele konserten.

Bölzer leverte en skremmende god konsert der bandets to medlemmer imponerte alt og alle på Blæst. Sjelden er en så god konsert levert så tidlig på kvelden i Trondheim.

CULT OF FIRE skulle jeg gjerne sett mer av men på grunn av massiv bruk at røkelse (to bøtter som oste ut røyk) som førte til røde øyne og pustebesvær for en hel del, også undertegnede, valgte jeg frisk luft ute som et langt bedre alternativ. Var inne et par ganger og fikk sett på tidenes største hetter, men bortsett fra at også dette var monoton til dels kjapp svartmetall, er det lite jeg vil melde fra denne konserten.

MARE har man sett minst en gang tidligere og jeg hadde visse forventninger til denne konserten. Masse stearinlys, mystikk og svartmetall av den intense kjappere sorten. Var muligens det eneste bandet som hadde bass denne helga.  

Mare var det nok mange flere som likte bedre enn meg. Jeg synes ikke det er så veldig spennende med fire unge herrer som står på scenen og ser alvorlig og arrogante ut og spiller gjentakende riff. Hva med å dra bittelitt på smilebåndet og ha det litt gøy innimellom? Hørte folk spørre om hvorfor ikke arrangere en thrash metal festival i stedet. Der er det i alle fall mye gøy og masse moro.

Etter hvert ble det til at Mare led samme skjebne som Vemod kvelden i forveien. Jeg fikk min dose med svartmetall og trakk inn til baren hvor kvelden ble avsluttet med nok et pent knippe vakre mennesker fra det store utland.

Laudata Nex Magicka Vol I var en fin festival med null bråk, knall organisering, snille profesjonelle vakter og masse svartkledde mennesker som gikk på festival for å se på sine favorittband og en god del bra prestasjoner på scenen. Jeg gleder meg allerede til neste år jeg, og det skal du vite; jeg er ikke så fryktelig glad i denne svartmetallen en gang, men Laudata blir det nok neste år også på denne skrotten.