DEVILMENT – The Great and Secret Show

DEVILMENT – The Great and Secret Show

Devilment er den nye lekegrinden til Cradle of Filth bossen Dani Filth. Det er ikke hans bandprosjekt i utgangspunktet. Bandet ble startet opp av hans venn Daniel Finch for rundt tre år siden, men Dani likte musikken såpass godt at han endte opp som bandets vokalist. Musikalsk er det en smule enda mer variert enn moderbandet hans. Basisen ligger i samme smågale gata. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg kjenner materialet til CoF fra de siste ti årene så veldig godt, men det er klare likhetstrekk mellom det Devilment gjør og det Cradle of Filth holdt på med på slutten av forrige årtusen.

Det er stor og samtidig liten variasjon i låtene. Musikken er fengende og har melodiøse refreng der Dani Filths karakteristiske «evil-voice» virkelig kommer til sin rett. Det hoppes mellom death metal, groove metal, heavy metal, Cradle of Filthisk black metal og flere andre mellomliggende sjangere, men det er en rød tråd som holder det hele sammen og resultatet er blitt ganske bra. Jeg liker skiva godt. Minner litt om «Cruelty and the Beast» og jeg innrømmer gjerne at jeg liker den.

Liker du metal med groove og gjerne også litt symfonisk metal og ikke minst Cradle of Filth, så er jeg helt sikker på at dette er noe for deg. Bør sjekkes ut.

https://www.facebook.com/devilmentcorps

http://www.nuclearblast.de/de/