HELLISH OUTCAST – Stay of Execution

HELLISH OUTCAST – Stay of Execution

Death/thrash fra Bergen av meget høy kvalitet. Gode låter, god produksjon og lyd, mange flotte musikalske og vokale øyeblikk og tvers igjennom ei herlig skive. Sånn akkurat passe brutal, kjapp og variert. Det er det beste jeg kan si om «Stay of Execution» akkurat nå.

«Stay of Execution» er bandets andre fullengder og definitivt deres store musikalske høydepunkt så langt i bandets 13 år lange karriere. Hellish Outcast fremstår her som et godt metalband med en gjennomført skive det lukter svidd av. I like it.

Allerede på åpningssporet «Partition of Lust» får du som lytter mer enn nok å sanse til deg. Heftige kjappe riff, god tromming og rett og slett en åpning det er vanskelig og ikke like. Og så kommer vokalen til Thebon. Det første vokale partiet han gjør på skiva er bare helt supert. Et langt herlig parti med mørk nydelig growl der det kan høres ut som han har lunger fra helvete. Partiet er på 14 – 15 sekunder uten noen form for pause. Han må jo puste innimellom. Eller snikpuster han litt innimellom? Eller er dette rett og slett et lite filmtriks? Skal bli moro å sjekke det ut på en scene en gang. Kult er det i alle fall. Drittkult.

Utover i skiva er det mye variert god vokalbruk også. Ikke som ei helt vanlig thrash skive dette. Mye mye bedre og anbefales så absolutt til alle metallelskere.

https://www.facebook.com/HELLISHOUTCAST

http://www.listenable.net/