DISKORD – Trondheim – Fru Lundgreen

DISKORD – Trondheim – Fru Lundgreen

Det er ikke ofte jeg går på konsert med tre band og jeg vet på forhånd at dette er tre band jeg virkelig setter stor pris på, men det var tilfellet denne lørdagskvelden på Fru Lundgreen i Trondheim. Diskord skulle komme på trønderbesøk og i tillegg skulle trønderbandene Infant Death og Dumhetens Hær spille. Jeg gledet meg som en unge og troppet opp tidligere enn tidlig for her skulle ikke et sekund misses.

Med en del metalfolk bortreist på Til Dovre Faller på Dombås, var det fare for at det kunne bli litt mindre folk enn hva arrangørene håpet på, men la oss si det sånn; de som møtte opp, fikk en knallaften med mye god metal og det var utelukkende fornøyde og glade folk til stede. Slikt blir det gode minner av. Og det var egentlig godt med folk til slutt. Jeg var fornøyd. Banda var fornøyde og jeg tror arrangørene også var rimelig fornøyde.

Dumhetens Hær åpnet ballet. Tung seig og herlig som alltid med noen oppspeeda vellykkede krumspring som krydret det hele. Var noe ullen lyd i begynnelsen, men det tok seg kraftig opp. Bandet ble bedre og bedre utover i settet, men personlig synes jeg de avsluttet litt svakere enn hva man kunne ønsket. Jeg synes det fungerte mye bedre denne kvelden enn sist jeg så dem på Rock Heaven. Helt topp konsert fra dummingene.

InfantDeath_Trondheim_200914_2.jpg
(Photo: Andrew Robertsen)
 

Norges nye thrash yndlinger Infant Death har ikke horet rundt på byens utesteder og spilt folket lei enda, så dette var en gylden mulighet for thrash fans til å se og oppleve byens heteste thrash metal band. Personlig har jeg hatt gleden av å se dem opptil flere ganger allerede og bandet vokser for hver konsert. Å annonsere en gammel traver av et band som ga ut sin første demo for under to år siden, kan vel virke noe suspekt. Men det skjedde både en og to ganger her og i Infant Deaths verden går tiden fort. Musikken også, for der går det virkelig unna. En og annen tregere intro før det hele eksploderer i et masseslagsmål av skitten oldschool kjapp thrash. Vi visste alle at Knatten er en knall gitarist, men jaggu kan han hyle også. Kjempe.

Diskord gjestet Trondheim denne lørdagskvelden som headliner og hadde med seg en rykende fersk 12 tommer som for det meste er skamrost av metalpressen i bagasjen. «Oscilliations» har jeg selv gitt gode skussmål og jeg gledet meg skikkelig til å få hørt låtene live. Jeg hadde noen små usikkerheter med meg i baklomma på forhånd. Ville låtene sitte? Ville det være bra? Dette er to spørsmål jeg kunne utelatt, for her var alt i skjønneste orden fra start til mål. Tight som faen, god lyd og med masser av spilleglede, herjet Diskord seg gjennom et sett med nye og eldre låter. Sjelden ser man slik sikkerhet i en fremførelse av teknisk vanskelig death metal som det vi fikk se her og Diskord fikk garantert en del nye fans etter denne opptredenen. Utvilsomt den beste konserten jeg har sett på veldig veldig lenge. Er dette Norges beste band for tiden?