KRATER 2014

KRATER 2014

I samarbeid med Vulkan Arena og Proxy Mngt. presenter KNIVEN

KRATER 2014

Krater er en ny festival i Oslo som tar for seg undergrunnsmetal, og da gjerne band som ikke frekventerer nabolaget altfor ofte. Første utgave går av stabelen 10-11 Oktober på Vulkan Arena og følgende band har blitt håndplukket for anledningen:

Nifelheim (SE)
Vulcano (BR)
Darkness (DE)
Natur (US)
Execration (NO)
Studfaust (NO)
Attic (DE)
Insane (SE)
Flight (NO)

Krater har ikke noe ønske om å "konkurrere" med større festivaler som f.eks. Inferno, men har heller som målsetning å få band til Oslo som folk ellers kanskje ikke vil få muligheten til å se uten å dra utenlands. Profilen blir ekte undergrunnsmetal i diverse former. "Moderne" metal blir det dog lite av.

Litt om bandene:

NIFELHEIM har vært et navn å regne med siden 90-tallet og er viden kjent for sin intense black thrash samt en naglebekledning som ville fått Rob Halford til å rødme. Primus motor i bandet er ingen ringere enn Bröderna Hårdrock, så her er det 100% metal-garanti.

VULCANO blir regnet som det første ekstremmetalbandet fra Brasil, og det er ikke så rart siden de har holdt det gående siden 1981(!). Ikke la gjennomsnittsalderen lure deg dog; disse gutta er beryktet for sine energiske opptredener.

DARKNESS er kanskje ikke det mest kjente tyske navnet innen åttitallsthrash, men bandet startet i det legendariske Ruhr-området i 1984 og ga ut tre album før de ga seg i 1990. Interessen for bandet har imidlertid aldri dabbet av i undergrunnen, og med vinylreutgivelser via prominente High Roller er det på sin plass at Darkness igjen kan bivånes live.

NATUR fra Brooklyn, NY spiller det de selv kaller "OLD heavy metal" og med inspirasjonskilder som Black Sabbath, Mercyful Fate, Motörhead, Manilla Road osv. sier det seg kanskje selv? Etter en demo og et par EP/split-utgivelser signet bandet med Earache som ga ut debuten Head Of Death i 2012.

EXECRATION begynner for alvor å slå seg opp i den norske undergrunnen og er et av de mest interessante death metal-banda i dag, både i innland og utland. Deres særegne stil kommer til sin fulle rett på tredjeskiva Morbid Dimensions som er aktuell på Duplicate i disse dager. Slippet markeres på Krater.

STUDFAUST består av ringrever fra band som The Battalion, Emperor, Blood Tsunami osv og spiller en særdeles hardslående, men fengende form for åttitalls heavy metal. Bandet markerer også sitt nyeste slipp, Where The Underdogs Bark denne kvelden. Høy ølføring anbefales

ATTIC er nok et heavy metal band av den klassiske skolen, og med navn som Mercyful Fate, Judas Priest, King Diamond, Helstar, Iron Maiden og Manilla Road på "haile-lista" vet du hva du får.

INSANE er et ungt thrashband fra Kristinehamn, Sverige og bandet har siden starten i 2009 gitt ut diverse demoer og EP’er. Har du sansen for intens oldschool thrash, bør du ikke gå glipp av Insane.

FLIGHT er et av de hotteste "up and coming" navna her på berget for tida, og med medlemmer fra band som Condor, Mion’s Hill og Purple Hill Witch, for ikke å glemme et ferskt debutalbum i lomma er det ikke uten grunn. Her snakker vi klassisk heavy metal med sterke NWOBHM-tendenser av ypperste merke.

DAUDEN  fra Sarpsborg har siden oppstart  i 2007 komponert og skrevet egen musikk som gjernebeskrives som disharmonisk og intens black metal. Melodiøse og kalde riff styrt av høyt  og lavt tempo. Det blir dyster nostalgi i luften når dette bandet åpner lørdagens program.

AFTERPARTIES i baren etter siste band med  DJ’s. MERCHSTANDS fra DUPLICATE Records og TPL Records (S) begge dager.

Krater_15_poster.jpg

BILLETTER:
 
Festivalpass: 650NOK
Dagspass fredag: 420NOK
Dagspass lørdag: 325NOK

Billetter ute på www.billettservice.no

 

 
Mer informasjon om festivalen finner du på  

www.kraterfest.com  

Krater Facebook event