VINTERBRIS – Bergen – Hulen

VINTERBRIS – Bergen – Hulen

 

Tantara 

Tantara er et thrash-metal band fra Hamar som ble stiftet i 2009. Så bandet har med andre ord reist et stykke for å varme opp for Vinterbris på Hulen i Bergen.

Bandet går på scenen og begynner å spille for et heller lite publikum, men ser ut til å ikke la det berøre dem noe. Publikum vokser uansett ganske drastisk i løpet av de to første sangene, så de kan vel si seg fornøyd med oppslutningen.

De var desverre langt fra originale, og etter hvert, så var det ikke vanskelig å forutsi hvilke typer riff de kom til å spille, eller hvor vokalen kom inn. Uavhengig om man var gammel fan eller om man aldri hadde hørt bandet før.

Uten tvil en kraftig blanding, musikalsk. Heller ingen tvil om at medlemmene i Tantara er svært dyktige musikere, men fremførelsen og musikken til bandet ble bare en smule for uoriginalt.

 

Vinterbris 

Vinterbris er et band med base i Bergen, som har eksistert siden 2008, og har siden den gang levert melodisk black metal til et bredt publikum i Bergen, og Norge.

Siden dette var releasekonsert for deres nye album, Solace, så var det heller ingen overraskelse at mesteparten av kveldens setliste kom fra nettopp den nye utgivelsen. Mektig og spennende musikk, men noe svakt sceneshow.

Selv om det kan bli litt lite spennende å se på bandet, så kan de unge musikerne glede seg over at musikalsk sett, var det ingenting å klage på for deres del. Og det er tross alt det musikalske bildet som er den viktigste delen.

Med god lyd, kule soloer, fantastiske trommepartier, med mer, så kan man nok trygt slå fast at bandet er på god vei til å bli et av de mer etablerte bandene i miljøet.

Kveldens beste fremføring var uten tvil Ash Alight, men også kjekt å høre litt gammelt materiale, så det at de avsluttet med tittelsporet sitt, Vinterbris, fra første album, løftet opplevelsen enda et lite trappetrinn. Alt i alt en godt gjennomført releasegig.