MINOR DISCOMFORT

MINOR DISCOMFORT

Presseboss Lena Moen fra Southern DisComfort sendte oss følgende melding i morgentimene i dag: "Om ca tre uker kjører vi en konsertkveld under navnet Minor DisComfort. Dette blir et Southern DisComfort i miniatyr, alkoholfritt og tillatt for alle! Her kommer navnene på tre av banda som skal stå på scenen på Samsen 11. oktober:"

Hvis vi skal snakke om erfaring, kan vi presentere HARM som tungvekterne blant de banda vi slipper i dag. Vokalist/bassist Steffan Schulze starta opp thrash/death metal bandet tilbake i 1997, med på laget den gang var også Tor Erik Andersen og Lloyd Osestad. Etter et par demoer i -98 og 02, ga de ut «Unleashed» i 2004. Etter denne signerte de med Sublife productions, og HARM’s første offisielle album «Devil» kom ut i 2006. «Devil» førte til mye livegigs både i form av turne og enkeltkonserter.

I 2011 kom «Demonic Alliance» ut på Battlegod Productions. Denne ble svært godt mottatt, faktisk så godt at beholdninga hos selskapet ble tømt!

I disse dager er de godt i gang i studio med tredje fullengder, men velger å løsrive seg en stund for å spille på Minor DisComfort! Dette syns vi er vannvittig tøft.

Til tross for en del utskiftninger i besetninga i bandets levetid, har de oppnådd et rykte om å være et solid live-band. I dag består bandet av Steffan Schultze, Nicolay Johnsen og Kevin Kvåle. Hvor solide og dyktige de er, får vi beviset på når HARM kjører i gang show på Minor DisComfort 11 oktober i år!!

https://www.facebook.com/pages/HARM/150631094987927?sk=info

 

TIMEWAVES! Tidligere gikk de under navnet Remorse is for the dead, et navn vi også booket dem under til SDC for noen år siden. Omstendighetene gjorde at de den gang valgte å avlyse konserten på Southern DisComfort, så vi prøvde igjen i år med bedre hell! Her imponerte de oss såpass at vi gjerne vil høre dem på Minor DisComfort også!

TIMEWAVES er et metalband med tilholdsted i Kristiansand. De har holdt på siden 2011, hvis vi regner med tiden under det første navnet.

Musikken kan beskrives som en blanding av death metal og ekstrem amerikansk metal, med fokus på groove og power. Debut EP’en «Recreation» ble sluppet i 2012, og fikk mye oppmerksomhet fra media. Anmeldelsene var alle av det positive slaget!

« det er nesten vanskelig å tro at så unge utøvere står bak denne musikken!» Fædrelandsvennen

I 2013 ble TIMEWAVES nevnt som det mest lovende norske metalbandet uten platekontrakt i Norge, av Pyro P3! De vant også den norske Wacken Metal battle 2014, og spilte da selvsagt på Wacken i år.

Lørdag 11 oktober spiller de på verdens første Minor DisComfort, vi gleder oss!

www.facebook.com/Timewavesband

 

 

Vi trekker inn enda et band som spilte på Southern DisComfort i år.

MENTAL DESPAIR skal også stå på den aller første Minor DisComfort plakaten.

Gutta som er fra Mandal og Kristiansand, er i alderen 17 til 21 år, så det er rett og slett noen ferskinger vi har med å gjøre her. Riktignok har bandet eksistert i ca to år, men det er kun siste halvåret MENTAL DESPAIR har vært et fullt band.

I år kom MENTAL DESPAIR videre til 2.omgang i UKM (Ungdommens kulturmønstring). Bandet har foruten UKM, gjort konserter på Samsen kulturhus i Kristiansand, vært supportband for Communic på konsert i Mandal og spilt på klubbscenen til Southern DisComfort i år.

Gutta mener selv at de gjør en form for thrash/groove. Thrash med elementer av groove. De satser på å få spilt inn en 4-spors EP i løpet av året. Vi gleder oss til denne, og til å høre dem live på Minor DisComfort 11 oktober. Så de som ikke rakk å overvære konserten på klubbscenen til Southern DisComfort i år, -deriblant meg- får en ny sjanse!

www.facebook.com/mentaltfortvila

 

 

www.facebook.com/MinorDiscomfort