ULVER – Trondheim – Blæst

ULVER – Trondheim – Blæst

ULVER gjestet Trondheim for tredje gang siden de startet å spille live igjen for 5 års tid siden. De to forrige konsertene var reine Ulverkonserter, men denne gangen ble det annonsert at de ville spille låter fra coverplaten Childhood`s End samt inprovisere en god del. Ingen backdrop med fantastiske bilder og ingen Ulverlåter. Veldig nedstrippet altså. Derfor var jeg veldig spent denne gangen på hvordan konserten kom til å utarte seg. Og heldigvis kjente folk sin besøkelsestid og Blæst var fullstappet denne kvelden.

Tyve minutter etter annonsert tid ankommer gjengen scenen og åpner med låta In The Past, original av The Chocolate Watchband. Låta er fantastisk og fungerte utmerket som åpningslåt. FOR en stemning. Videre kjørte de på med tre låter til fra Childhood`s End, blandt annet Today av Jefferson Airplane. Hvilke andre de spilte kommer jeg ikke på, men alle låter de spilte fra plata fungerte utmerket live spør du meg. Mørkt, melankolsk og toppet med vokalist Kristoffer Rygg`s fantastiske stemme. De gjør ikke så mye utav seg som liveband på scenen, om du ser bort fra ene trommisen som virkelig tok av. Herlig å se på. Dog var Kristoffer usedvanlig utadvent og det merktes at bandet har vært mye på veien siden sist jeg så de. To ganger før har jeg sett de, På Maihaugen og Samfundet her i Trondheim, og begge ganger var han en ganske så lavmælt karakter. Mannen er uansett en vokalgud i mine ører, og det frydet meg de gangene han sang…

66d9861b250db0669c7b48541292a915.jpg
(Photo: Ann Iren Folkestad)

Og innimellom kom det altså mer improviserte stykker, og de luktet det veldig Ulver av. Supermørkt og utrolig suggerende. De maler drømmelandskaper med instrumentene sine og jeg tror jeg hadde øynene mere lukket enn åpne. De har et enormt driv når de kjører impro og samspillet gjengen imellom er fantastisk. Gitarist Daniel O`Sullivan må nevnes. Satan for en gitarist og et kupp for Ulver. Han passer perfekt inn.

Konserten varte timen og kvarteret og jeg nøt hvert sekund. Jeg visste hva jeg gikk til og ble på ingen måte skuffet. Jeg lyver så det holder hvis jeg sier jeg ikke savnet Ulverlåter, men det var ikke det denne konserten handlet om. Folk jeg snakket med etterpå visste tydeligvis ikke hvilken konsert det skulle være og var i så måte enormt skuffet. LES på forhånd folkens…

Ulver er og blir enorme i mine ører og er mere religion for meg enn noe annet innen musikk. Som jeg avsluttet min forrige Ulveromtale med, ULVER ÜBER ALLES!!!!!!!!!!!!!!!