BELPHEGOR – Conjuring the Dead

BELPHEGOR – Conjuring the Dead

Etter å ha lest kollega Ole-Kristians anmeldelse av denne skiva her på Eternal Terror og en del andre anmeldelser rundt omkring på internettet, måtte jeg sjekke ut den siste skiva til Belphegor selv, for det var stor sprik i hva anmelderne mente om skiva. Var skiva så bra som enkelte mente eller var den ikke fullt så bra som andre mente?

Jeg har vært stor fan av dette extreme metal bandet fra Østerrike en god stund og da spesielt det de har gjort de siste 10 – 11 årene. Belphegor har på sine siste sju skiver hatt en del gode låter, men problemet i mine ører har vært at det har vært en god del fyllmateriale, spesielt på bandets tre siste skiver. Den forrige skiva «Blood Magick Necromance» (2011) var noe bedre og jevnere enn forgjengerne «Bondage Goat Zombie» (2008) og «Walpurgis Rites – Hexenwahn» (2009), men den når ikke opp mot kvalitetsskivene «Lucifer Incestus» (2003), «Goatreich – Fleshcult» (2005) og «Pestapocalypse VI» (2006). Spørsmålet mitt var da om den positive trenden ville fortsette på «Conjuring the Dead».

Det første som slår meg med «Conjuring the Dead» er at variasjonen på låtene er stor og at ingen av låtene er direkte svake. Det meste er lett gjenkjennelig, men Helmuth og gutta har forsøkt seg med hell på flere mer ukjente jaktmarker og jeg kjenner at dette kan jeg like. Det blir mindre flyt av det, men jeg tror ikke det drar noe ned i særlig grad. Fansen vil nok være rimelig fornøyd med dette uansett.

Åpningslåta på alle Belphegors skiver har vært den beste og det er den her også. Den oppskriften har bandet vært tro mot hele tiden og det funker godt. «Gasmask Terror» er ei god låt som (nesten) når opp mot det aller beste Belphegor har levert i løpet av sin 22 år lange karriere.

Joda, jeg er fornøyd med denne skiva og jeg gir den en god score med god samvittighet. Skulle gjerne fått opplevd bandet live igjen.

https://www.facebook.com/belphegor

http://www.nuclearblast.de/