DARKTHRONE – Retro 2003

DARKTHRONE – Retro 2003

På tide med litt gamle intervjuer igjen. Først ute er Fenriz fra DARKTHRONE. Eternal Terrors Ruben Haug tok seg en heller lang prat med Fenriz tilbake i 2003 og hovedemnet var naturlig nok release av "Hate Them", Darkthrones tiende fullengder.

Hallo!
God dag, formen er bra?
Jo da
Er det mye intervju?
Nei, det er det første i dag, så skal vi opp i skauen å grille etterpå. Drakk som faen i går og jobba til sju i dag så, hehe!
Er det blitt mange intervju ellers da eller går det rolig for seg?
ALT i livet mitt går utover skauopplegget mitt, det er litt jævlig. Alt som har med musikk og gjøre går utover det. Så det er litt irriterende, hehe. Jeg er blitt litt nerd på de greiene skjønner du, så jeg har sikkert sagt nei på ca. 40 prosent av intervju-bullshiten denne gangen på grunn av det. Jeg kan ikke la det stå i vegen for skauen.
Så du tar ikke med deg telefonen og tar intervjuene på skauen?
F: Vel, jeg må jo gjøre det etterpå for eksempel, og det er jo på en måte skjending av naturen.

Darkthrone_HateThem.jpg

Hate Them, nye plata til Darkthrone har jo nå (og her avbryter Fenriz for og fortelle meg at "I nøden spiser fangen fluer" etterfulgt av latter fra oss begge før jeg kan fortsette) vært ute en god stund nå
Det spørs hvor i verden det.
Jaha, så den er ikke ute over alt enda?
Det har jeg ikke peiling på, men det kan godt tenkes. Det tok en stund før den kom til alle steder i Norge også, den satt litt lang inne.
Hvordan har så responsen vært så langt?
Den fikk 2 i Hamar arbeiderblad, så vi er i siget liksom.
Jeg regner med at den svei noe jævlig?
Ja æh, vi vurderer å slutte nå. Jeg ser at folk sier "jeg har sett på nettsiden" at Darkthrone skal gjøre store forandringer nå og vi vurderer faktisk å slutte nå på grunn av Hamar arbeiderblad.
Hehe, ja, og sånn seriøst så har det vel vært kjempebra?
Eh, ja, det går litt sånn opp og ned, men det har ikke noe med oss å gjøre synes jeg. Jeg synes vi gjør samme greia hele tida jeg. Men det er kanskje det norske suget, satyriconsuget denne gangen og old schoole`n er litt inn i bildet igjen, sånn rent internasjonalt og, blant plateselskaper også. Folk har vel blitt lei av en viss type riff som passer til synth og sånn kanskje. Men ikke sant, om 5 år igjen får vi sikkert en lunken mottagelse, så da er det bare å holde på i 5 år til, til det snur igjen.

Darkthrone_4.jpg

Er det noe dere er blitt overrasket over som er blitt sagt om Hate Them?
Nei. Jeg er vel overrasket over at, som vanlig, ingen har nevnt noe om noen av riffene eller noe sånt, for med Darkthrone så er det sånn at hvis du skal analysere musikken så er det riff som er sammensatt. Vi driver vel egentlig ikke med låtskriveri ala Bruce Springsteen, selv om jeg får mer blackmetalfeeling ut av Bruce Springsteen enn en del av den blackmetalen jeg hører på. I alle fall Springsteen fra 70-tallet. Så det syns jeg er litt rart at folk ikke nevner riff og sånn. Ja ok, kanskje han ene som gav oss 6 i Aftenposten, han kom bort til meg på Inferno og han hadde satt seg litt inn i det der, og det er alltid litt koselig, for ofte har vi kanskje ikke favorittlåter, men favorittriff og favorittpartier, "Det funka ekstra bra" kan vi få lov til å si, noen sånne ting som jeg er litt happy for.
Og dere er fornøyd med plata nå i ettertid?
Ja, i hvertfall i dag, hehe. Det er ikke godt å høre på. Det skal ikke være godt heller. Altså, tekstene mine sparker i alle retninger, ikke minst på hardt og fortreffelig på meg selv. Så sånn tekstmessig også er det ikke noen behagelig plate for noen.
Personlig har jeg ikke fått lest tekstene, men jeg regner med at det er sterke saker?
Ja, det er nok det. Jeg synes i alle fall det. Jeg blir litt skremt, men litt glad også når jeg har klart å formulere angsten og livs-smerten og alt sammen på særdeles fortreffelig og bitende vis. Men eh. Jo, jeg skulle bare beklage det at tekstene ikke ble sendt ut, det er en fadese av dimensjoner. Man driver og snakker om at tekstene er så jævlig viktig så bare glemmer man det. Du har promoen, men tekstene er jo på faens skiva.
Ja, ikke sant, typisk!
Grusomt.
Jeg leste et intervju med Abbath fra Immortal i dag og han skrøt noe jævlig av tekstene dine.
Åja, så fint. Ja i motsetning til musikken, som står bom stille, så føler vi at vi driver med en slags tradisjon sånn rent musikalsk. Ja, på en måte å sy bunad da. Vi lager ikke noe ny sånn Jan Mayenbunad, hehe, vi lager ordentlig bunad, tradisjonelle greier som en liten oktoberfest, bare sånn en gang annen hvert år eller noe sånt, hehe. Men tekstene utvikler seg jo hele tiden, fordi man utvikler seg jo som menneske og får hele tiden nye vinkler og se ting fra. Så bare så det er sagt, så vi er ikke totalt regressive. Jeg kan tenke på Status Quo som ikke utvikla tekstene sine, hehehe. Det blir jo sånn "The way you DON`T want", kan vi bruke I en annen låt, hehe. Det kaller jeg framskritt.
Ja, men det blir vel nesten sånn som den er old school blackmetal greia det der da?
Altså når det gjelder det tekstmessige så føler jeg meg ikke så knytta til opp. Altså, tekstene mine begynner å ta sitt eget liv synes jeg. Det er ikke pent. Men ok, jeg bare digger band som Nivlheim og den type band som bare er ekstremt primitivt musikk, men det kan ikke jeg gjøre for det blir ikke ærlig for meg i det hele tatt.

Darkthrone_8.GIF

Dere byttet studio denne gangen, fra Studio Studio til Pan, hvorfor gjorde dere det?
Nei, egentlig så har vi alltid bytta studio, bortsett fra, vel, det var vel kanskje å ta i litt. Vi har spilt inn 2 skiver i Creative, 2 i Necrohell og 2 i Studio Studio, men poenget for oss er at vi lager samme greia hele tida, men det er jo en utfordring for oss å gå i et nytt studio for å se hva som skjer da. For du må ha litt forskjell på skivene og da blir det gjerne lyden. Vi vil egentlig ha samme lyden hele tida, vi prøver alltid å lage Under a Funeral Moon liksom, hehe. Nei da, nå er jeg veldig fløsete, men det er nok litt mer sammensatt enn det. Hvis vi trives i et studio har det aldri vært noe "Dit skal vi å spille inn alle skivene våre", nå har vi prøvd litt forskjellig teknikere og sånt. Hvorfor vi gjør det er egentlig et jævlig godt spørsmål. Men jeg vil gjerne poengtere at på 80-tallet, av de skivene vi er inspirert av, de ble innspilt på 2 eller 3 dager, "Hell Awaits" fra Slayer hadde et budsjett på 3000 dollar, riktig nok hadde det vært mer penger i dag enn da, du skjønner? Men på den tida var det ikke noen homogene studioer som man kunne gå inn i hvor man fikk metall-lyd, det kom jo ikke før rundt 88, 89 med Warrior Sound. Det igjen gjorde jo at banda låt mye mer forskjellig, for det var jo små budsjetter og det låt egentlig som en haug med demoer, og det digger jeg. For jeg føler ikke at jeg skal gå inn å lage et jævla majestetisk mesterverk. Vi skal bare ha malt et hus, gjøre en jobb ferdig, det er innstillinga vår. Det er kanskje litt det at vi setter oss på bakbeina fordi at vi er piss lei av at mange bruker flere måneder i studio. Greit nok, for da blir det til sånn at "det skal ikke vi i alle fall ikke gjøre". Vi liker ikke å bestille pizza, det synes vi er helt fjernt. Jeg prøver å forestille meg hva folk gjør i et studio i 3 måneder, de må ha et jævla bra flipperspill der eller noe sånt, hehe. Altså, vi gjør egentlig bare jobben vår så kan vi drikke etterpå.
Dere spiller inn plata og drikker i 3 måneder etterpå altså?
Nei, vi gjør jo ikke det. Vel, jeg må ta meg av drikkinga skjønner du, hehe, vi får drikke litt på slutten. Altså, poenget er at vi spiller ikke inn mens vi drikker, i motsetning til hva det høres ut som, hehehe.
Er det noe i ettertid dere føler dere skulle gjort annerledes med "Hate Them"?
Nja, hvis man ikke angrer på noe i livet så har man ikke levd. Hehe. For å si det på en veldig cleaver syndig måte. Men, på en måte så er det litt sånn ute av våre hender. Jeg fpler egentlig hele prosessen er ute av våre hender, men jeg tror at Ted har litt sånn styring på dette her, mens jeg bare søler av gårde. Så det er blitt mer og mer av det, jeg liker det egentlig ganske så godt. Altså, jeg liker ikke… Det jeg mener er at jeg liker det å se sjarmen i det som er totalt necro og som er helt feilaktig istedenfor å se etter det storslåtte ved det perfekte, og ergo så har vi ikke noen ambisjoner i Darkthrone, vår eneste ambisjon er å ikke ha ambisjoner.

Darkthrone_9.jpg

Dere spilte nok en gang inn skive på 26 timer, og dere mener fortsatt dette er den perfekte måte å spille inn plate på?
Njash, det var i alle fall det da, det var riktig da det. Men vi har jo aldri brukt mer enn 30 timer uansett. På "Under a Funeral Moon" for eksempel så brukte vi 20 timer på å spille inn og 10 timer på å mikse den.
Lyden denne gangen er jo ikke så utrolig necro, i alle fall synes jeg trommene fikk ganske så god lyd.
Det er noen andre også som sier det, jeg er helt hårreisende overfor det. Det vi gjorde denne gangen her var at vi tok med en gammel låt som heter "Come on Let`s Go" av et band som heter Girlschool fra 1981, så sa vi "hør på den trommelyden, sånn skal vi ha", og den fikk vi egentlig. Man tar selvfølgelig ikke med en Dissection skive og sier "jeg vil ha sånn lyd", for det er jo bare helt mongo. Man må gjøre litt sånn kule vendinger og triks for å få en skive litt spesiell. Så det var det vi gjorde denne gangen. Luretrikset vårt, 1981-tromming. Før har vi kjørt litt sånn Motörhead og sånt fra 79, vi ligger rundt der da. Jeg vil kanskje gjøre det neste gang også, jeg er veldig glad i gammel Motörhead trommelyd. Og jeg synes trommelyden vår er helt sølete jeg, masse søl. Ujevnt spilt og har egentlig en rock`n`roll lyd, som ikke har noe med metall å gjøre, og det er det som er tingen!
Personlig liker jeg trommingen er mye bedre på denne plata enn de 2 siste. Den virker mye mer thrasha.
Oj, Eh, nå har jeg utviklet meg som trommeslager gjennom mange år. Før, da var jeg trommenerd, ikke sant. Hadde rundt 14 tammer og sånt, det er sant ja, og det er jeg ferdig med. Vi bestemte oss for å drite i de greiene der for å spille ordentlig primitivt, det var i 91, og siden den gang har det blitt mer og mer til at jeg ikke spiller trommer, men jeg slår. Når jeg hører på skiver så virker det som om alle andre spiller trommer, men jeg vil slå trommer, så er det så koselig, for jeg er på Elm Street og ser på Gehennah fra Sverige spille, og han SLÅR! Hæhæ, ok, så det er noen andre som har skjønt det. For det ser bare helt grisefett ut, han prøver å mose, og det er fett! Det er ikke noe flinkisdritt i det hele tatt, det er bare bitterhet og sinne på trommesettet egentlig. Slå i veg sier jeg. Målet er å bli like dårlig som trommisen i Kreator FøR han tok trommetimer da, sånn som han var på "Endless pain", hehe. Så jeg øver aldri da, jeg hater å spille trommer, hehe.
Ja, du burde vel kuttet av armene for så å feste på trommestikker i stedet?
Oj, var det det det var? Men jeg syns lyden er totalt necro jeg. Vel, jeg hørte på den siste Carpathian Forest nå, og jeg må si at det er jo puselyd i forhold, det er jo det. Så jeg digger heller den nattefrostgreia, hvis du har hørt den?
Jo da, jeg fikk den for en stund tilbake.
Du må høre på den hele tiden! Det er det beste jeg har hørt på 13 år eller noe sånt. Da er vi enig om det, fett som faen, hehe.

Darkthrone_3.jpg

Tilbake til tekstene Fenriz, er det noe tema denne gangen eller er det rent sinne og aggresjon?
Altså, jeg får ikke inspirasjon fra noe spesielt konkret, det blir litt mye input etter hvert som man vrir og vrenger på. Jeg har lagt om hele skrivestilen min, så nå tar jeg bare en og en linje og jeg får bare en og en linje om gangen også, eller kanskje to, som bare kommer som lyn fra klar himmel, Whjossh. Og da kan jeg se en hel verden av sannhet, og det blir to ord til tre. Da skriver jeg det ned, så venter jeg. Etter tre dager så kanskje skjer det noe mer, så skriver jeg det ned. Dette får ingen rekkefølge, det bare blir virrvarr på et ark, så når det har gått seks-sju måneder så har jeg et helt ark og da kan jeg prøve å sy de ordene eller linjene sammen. Så du kan skjønne at det blir en jævla mosaikk av bare syke og babbel liksom. Det er ikke pent i det hele tatt.
Men til slutt blir det pent?
Nei, det blir ikke pent. men det er jo det som er pent med det, at det er stygt. Det er sånn samme etikken jeg har på tatoveringene mine, jeg tatoverer hos de som er dårligst og billig, jeg tatoverer ting skjevt med vilje. Det synes jeg er fett, jeg digger ikke sånne pene ting. Du ser ikke meg med en tribal-tatovering.

Darkthrone_7.jpg

Så har vi programmet som gikk på NRK
Jeg fikk ikke sett det jeg, jeg så bare 4 sekunder eller noe av det.
Det er vel ikke noe du blir overasket over at alskens journalister maser om?
Nei, men det som er koselig er at jeg har fått så jævlig mye feedback på det. Jeg har fått en "Boost of self confidence".
Ja, det var i alle fall ekstremt kloke ord du kom med.
Ja, jeg veit enda ikke hva jeg har sagt, MEN jeg fikk bekrefta min mistanke om hva de andre folka ville gjøre, og det er som vanlig å sitte og si "Vi er konge". Det fungerer faktisk sånn at det ER noe som heter jantelov i Norge. Det er jo ikke noe som er mer norsk enn det. Jeg digger janteloven jeg, hehe, det er jo dødsfett at folk ikke skal være så brajale, men og heller være ydmyk å gå rundt å si andre ting enn "vi er best, vi er best". Grunnen til at jeg sa ja til å være med på det programmet var for at vi ikke ville at det skulle komme noen veldig unge folk som er i den derre 2-3 års fasen som er i starten på blackmetal og si en masse sånne ekstreme greier også plutselig om 3 år så eksisterer ikke det bandet lenger. Det synes jeg er veldig kjedelig. Fett at det var så mye gamlinger på programmet for det er veldig kjipt når folk sier noe veldig ekstremt for så å trekke seg, det er jo helt necro for alle andre.
Føler du, selv om du ikke har sett programmet, at de fikk fram det de ville?
Jeg har ikke peiling, men jeg synes at jeg fikk antakeligvis kjørt en del metaforer og sånne ting, så det ble vel bra for Darkthrone. Men jeg veit jo bare hva folk har sagt, selv om de ikke har sagt så mye konkret. Men i tillegg til det, du veit den janteloven, så er det selvfølgelig da at hvis jeg er DJ så kan jeg ikke spille Darkthrone, for det er for suckers, og jeg kan heller ikke se meg selv på TV. Det gjorde jeg ikke forrige gang jeg var på TV heller. Alt sånn synes jeg er fjernt, da er man selvdigger.
Tror du det var noen som fikk seg en på trynet når Darkthrone som stilte opp på TV? Det er vel en del som mener dere tilhører undergrunnen og bør holde dere unna slikt?
Men jeg har da vært med på TV før for faen. Da var jeg jo intervjuet sammen med Sven Erik i Mayhem, da var det ingen som sa at det var kommersielt. Men nå har jeg jo egentlig gitt hele forklaringen på hvorfor vi stilte opp. Vi ville ikke at noen jyplinger skulle slenge med leppa. Da ble vi nødt til å selge oss der og eventuelt ta pepper og dritt isteden. "It`s a dirty job, but a man gotta do it". Men jeg tror ikke vi har solgt mer enn 15 plater ekstra uansett så.

Darkthrone_2.jpg

Hva med dagens scene innen metall? Finnes det noe sånt som en blackmetal-scene?
Nei, vel, jeg så sannheten som vanlig i et lite lysglimt da en journalist spurte meg:" So, are you still a part of the underground"? Da så jeg at fy faen, man må jo faen meg ha internett og computer for å være en del av undergrunnen i dag, og det har jo ikke jeg ikke sant, så jeg måtte svare " No, i don`t think i am in the underground anymore", fordi at jeg ikke har computer. Det jeg liker er det som har forma Darkthrone hele tida, at vi alltid Kun har vært inspirert av band fra 80-tallet. Da er det jaggu meg jobben vår å sitte og høre på det forever, og det har jeg ikke noe problem med. Så det er bare å pugge 80-tallet hele veien. Og der er det nok å ta av, du skulle sett den demo-samlinga mi, den ville nok skremt fanden på flatmark. Jeg digger band som starter opp nå, som høres ut som band som spilte på 80-tallet. Stort sett, men det er jo noe nytt som er nyskapende som jeg liker, DHG, Void og sånne ting liksom, men det er jo egentlig ikke det jeg skal si noe om da, for det er jo på en måte musikk som er blitt inspirert av det vi har holdt på med, og det blir på en måte litt feil for meg. Så jeg er egentlig interessert i å høre på musikk som kom før oss, som jeg veit vi ikke har inspirert, hehehe, som vi har klussa med, hehe. Det er kanskje litt vanskelig og forstå, men egentlig gir det perfect sense. Vi er ikke så nøye med at man skal stå for alt man sier, men det viktigste er jo at man sier noe, hehe.

Darkthrone_5.jpg

Dere har jo holdt på en del år nå, har det blitt mange opp – og nedturer?
Nei, fordi vi har ikke jobba sånn som Dimmu Borgir for eksempel, ved å være et profesjonelt band. For eksempel å dra mye på turneér, og miste medlemmer og må ha nye medlemmer. Vi har tenkt sånn at ok, hvis dette skal fungere, og jeg er jo en veldig irriterende person, så da er det litt lurt å holde avstand, ikke sant? Så vi har holdt jævlig avstand. Altså mødrene våre, ja, mora mi veit mer om Ted enn hva jeg veit om ham, hehe, så det er helt ekstremt. Vi veit ikke så mye, vi snakker ikke så mye om så veldig mye. Vi fokuserer i grunn bare sånn veldig klinisk på Darkthrone.
Er det veldig viktig for Darkthrone at det skal være "black" eller "true"?
Ja, vi synes vel egentlig det. Vi ler jo av sånn true meg her og true meg der, men vi ler også av "skal det være så jævlig true da? Må det det"? Det er første tegn på at de begynner å spille jazztrommer eller noe sånt. Eh, ikke bra!

Hvor viktig er da image for Darkthrone?
Det er vel ikke så jævlig viktig, men på en annen side så sier folk "dere slutta med corpsepaint!" Men jeg har jo mørkere ringer under øya uten corpsepaint. Hehe, jeg ser ut som John English og Bjørn Eidsvåg satt sammen.
Æsj
Hehe, ja, det er skikkelig grelt, hehe.

En annen ting jeg lurer på er filmen "Deamon Lover".
Oj, den veit jeg null og niks om, men jeg trur kanskje vi har fått pengene. Filmen har jeg ikke sett.
Hva er det dere bidrar med da?
De har vel bare brukt musikken vår tror jeg.
Så du og Ted deltar ikke?
Hehehehe, nei, det tror jeg ikke hadde blitt så veldig Darkthrone, hehe. Da tror jeg vi hadde tøyd Darkthrone boksen ganske så vidt ut. Darkthrone er en jævlig liten boks, det er ikke så mye som passer inn. Det er ikke sånn at man kan kaste hva som helst, det er ikke som glemmekassa på skolen liksom. Det er en veldig liten boks og svart få ting passer inn. Og det å være med på SM film passer ikke inn.

Darkthrone_6.jpg

Hva med Darkthrone i framtiden?
Vi liker ikke å lage planer vi. Hehe, de pleier og bli fucka opp og da skjer det motsatte. Hvis vi planlegger å lage kors til jul blir det opp-nedkors. Vi må alltid tenke litt sånn. Vi prøver å ikke legge planer, men vi har vel begynt å kjøre materiale til neste skive. Og den skal hete, eller har arbeidstittel "Sardonic Wrath" i alle fall. Veldig fint, får sånn fine 80-tallsvibber gjennom kroppen.
Ja, og jeg regner med at dere har ordnet med turne i både Europa, USA og Asia?
Ja, ikke sant, hehe. Når Dovre faller så har vi turnestart.
Så da blir det aldri noen mulighet til å få sett Darkthrone live i framtida da?
Håper ikke det. Til og med Quart ringte og sa sånn "si hva dere vil ha så ordner vi det"! Ja, vi skal ha Anita Skorgan på dobbelt fretless bass og sånn, hehe. Poenget er at nei, ikke det. Jeg vil ikke det da, jeg har veldig mange issues rundt det der.
Ted har jo sagt at han gjerne vil spille live, etter og ha vært med Satyricon på turne.
Ja, han fikk lyst til det sist vi var på Wacken. Men jeg har sagt at han kan kjøre med stand-in trommis, så jeg slipper det, men da sier han nei. Der står saken. Vi må vel snart skaffe oss advokater nå da, hehe.
Dere ville i alle fall dratt mer enn nok folk.
Jeg synes vi dro nok folk når vi avslutta på Rockefeller i 96 jeg. Jeg liker ikke den der preacher-vibben, med det der å se band live, for alle ser det samme. Hvis man hører på musikken så ser alle noe forskjellig, det blir det samme som "hvorfor er boka bedre enn filmen"? Jo, fordi når folk leser boka har alle sin personlige visjon, mens filmen har alle en kollektiv versjon av. Det samme skjer live igjen. Jeg liker godt å se band live jeg, men jeg liker helst og oppdage nye band live. Da blir ikke den visjonen så veldig stor. Jeg har aldri sett Iron Maiden live, for jeg satt og nihørte på platene når jeg var liten og hadde mine visjoner, og ikke faen om jeg skal dra og se det sammen med en gjeng med andre sulliker og ha noe felles, hehe, det kan du bare drite i! Jeg liker ikke sånn fellesskapsgreie. I alle fall ikke blackmetal heller. Så jeg har mellom 15 og 20 grunner til og ikke spille live. Jeg kan grave i hodet mitt og slenge fram noe. Jeg er ustoppelig på det punktet. Hadde det vært riff så hadde jeg hatt nok stoff til å gi ut skive Nå!
Hva med en DVD med gamle øvingsopptak eller noe sånt?
Nei, men jeg så opptakene der jeg og Ted intervjuer hverandre om de 4 første skivene som kom på Peacville. De blir utgitt nå sånn at man kan sette CD-en inn i dataspilleren så får man se intervjuene. Da må jeg si at, vel, det blir en del italienske fakter og sånt, hehe. Ivo Cap, nei, hva sier jeg, sånn Kjell Aukrust greie.

Darkthrone_1_photocred_LarsEivindBones.jpg
(Photo: Lars Eivind Bones)
 

Sånn avslutningsvis, har du noen morsomme historier fra Darkthrones tid?
Nei, egentlig ikke, det går mer på sånn mobbing av eksmedlemmer og sånt. Tror ikke det er så jævlig mye morsomt egentlig.
Nei, satanister skal vel ikke ha det moro.
Eh, tar du den! Vel, noe jeg syns er moro er at det virker som om fansen vår hører på helt annen musikk enn det vi gjør. Selv om det er metall. Vi liker sånn Abscess og Ravenous og slikt. Og det virker det som om det ikke er noe blackmetal fans som liker. De har kanskje litt av samme tankegangen som oss, å bare søle av gårde. Jeg synes flere folk skal hører på Abscess og Ravenous! Det skal dere kjøpe nå! Og 1349, og Nattefrost, når den kommer. Ja, og Orcustus!
Ja, da vil jeg bare takke for praten Fenriz!
Håper du fikk litt kjøtt på beinet, hehe, ikke på kølla.
Beinet ja, hehe. Takker nei til det andre alternativet. Ikke fra deg i alle fall, hehe.
Hehehe, nei, hadet nå!