BAD RELIGION – Oslo – Rockefeller

BAD RELIGION – Oslo – Rockefeller

I over 30 år har Bad Religion spilt punk-konserter, til tross for en del forandringer i deres line-up, spiller de nå med tre av fire av originalmedlemmene. Dette er et av verdens mest hardtarbeidende band og i sin katalog har de mye musikk som har inspirert en hel generasjon av unge musikere. Denne kvelden var det Norge og Rockefeller sin tur til å oppleve dette sirkuset av et band.

I det jeg kom fram til Rockefeller så jeg en del eldre folk ikledd Bad Religon t-skjorter, men også yngre mennesker med Bring Me The Horizon, Architects og Parkwaydrive t-skjorter. Det er ingen tvil om at Bad Religion har vært og er en stor inspirasjon for dagens hardcore- og punkband.

Det var store forventinger i salen før de skulle gå på scenen. Samtlige i salen har vokst opp med musikken deres og har sett dem flere ganger i løpet av deres lange liv, så det er høye forhåpninger blant publikum.

8f147a84b8d3540c44afd770210d0055.jpg
(Photo: Andrea Chirulescu)
 

De smeller til med låta «Fuck You» fra True North, deres nyeste skive som kom ut i 2013. En skikkelig «publikum-starter». Neste låt ut er også en ny låt, «Dharma and the Bomb», som får publikum enda litt mer gira. Det er ingen tvil om at de fleste i salen i kveld er her for å høre de «gode gamle klassikerene», men det er heller ingen tvil om at deres nyere materiale blir godt tatt imot av både nye- og gamle fans.

Neste låt ut er «New America» etterfulgt av «Anestheisia» og «Beyond Electric Dreams» før de kjører på med True North fra albumet med samme navn. Det virker som at kveldens setliste er satt sammen av alt fra deres første skive «How Could Hell Be Any Worse?» til de nyeste albumene «The Dissent of Man» og «True North».

En av mine favoritter, «You», blir spilt rett etter True North. Lyden er litt rusten i starten og det tar litt tid før jeg kjenner igjen at det er den låten som blir spilt. Heldigvis er ikke dette et problem under hele konserten, men kun under noen sanger. Det virker litt rotete og lite koordinert i starten, men det blir mer ryddig utover.

29b9300f575cdb239a9dc1597025726d.jpg
(Photo: Andrea Chirulescu)
 

Resten av konserten er en helt fantastisk reise i nostalgiens punk-verden. Vi blir servert låter fra nesten alle albumene deres og før de går vekk fra scenen får vi publikumsfavoritten «Punk Rock Song». Hele Rockefeller hopper og diverse nyhetsmedier melder om jordskjelv i Møllergata.

Et encore blir spilt, som forventet, her får vi høre «Generator», «Infected», «Dept. of False Hope» og supersangen «American Jesus». Avsluttningen er litt rotete, men det ser ikke ut som publikum bryr seg så mye om det. Etter 30 låter og litt over en time med lynrask musikk tar feiringen slutt og stemning er virkelig på topp. Bandet storkoser seg på scenen og publikum har virkelig fått det de kom for å få – skikkelig punk rock.

Alt i alt så er det ikke så mye galt med Bad Religion denne kvelden. Det eneste jeg har å pirke på er litt rusten lyd og dårlig koordinering i starten på en del sanger, men bortsett fra det så leverer de til de grader og viser hvem som er kongene av punk.