GALLOWS – Oslo – Pokalen

GALLOWS – Oslo – Pokalen

Bergensbandet Girl Army, som bl.a. består av medlemmer fra Blood Command og Social Suicide, fikk det ærefulle oppdraget med å varme opp oslopublikummet før Gallows’ konsert på Pokalen, og leverte et meget energisk sett foran et noe avventende publikum. Vokalist Sondre Haug var overalt, og fikk etter hvert med seg flere i en liten mosh pit foran scenen.

Mosh piten fikk langt større oppslutning da Gallows entret scenen foran et stappfullt lokale et kvarter senere. Bandet tok balletak på Pokalen fra første akkord, og sparket i gang showet med Last June og Outsider Art fra den selvtitulerte tredje, og foreløpig siste skiva de ga ut i 2012. For øvrig den første med kanadiske Wade MacNeil på vokal. Carter-brødrenes exit fra bandet har opprørt mange fans, men det så ikke ut til å bry publikum nevneverdig på Pokalen. På gulvet foran scenen hersket det totalt kaos da bandet dro i gang Misery fra den bejublede Grey Britain-skiva, og et av lysrørene i taket måtte bøte med livet allerede under tredje låt. Da vaktene fikk teipet fast lysrøret kunne både bandmedlemmer og publikummere fortsette stagedivingen til Everybody Loves You (When You’re Dead).

Gallows slapp nylig splitsingelen Chains/Wristslitter, og begge disse låt overbevisende midtveis i settet. Under Austere var det så god stemning at til og med sikkerhetsvakta ble fersket i å synge med for full hals.

Som følge av det nevnte utskiftningen av bandmedlemmer var det ikke overraskende at konserten i stor grad dreide rundt sisteskiva Gallows og de nye singlene. Først under tredje siste låt tok hardcorekvartetten oss med tilbake til debutskiva Orchestra of Wolves. In the Belly of a Shark fikk det trange gulvet på Pokalen til å koke, og under Orchestra of Wolves tok publikum over scenen. Under det som (dessverre) ble kveldens siste låt fikk dermed også undertegnede bekreftet at et fullstappet Pokalen er en ypperlig scene å stagedive fra.

Dette var den første og helt klart mest intime av i alt tre konserter Gallows gjør i Norge i sommer. 17. juli skal de rocke sokkene av Buktafestivalen i Tromsø, og 25. juli skal de overdøve lyden av måkeskrik i Kristiansand. Få det for all del med deg om du kan!