TERMINAL DEATH – Terminal Death

TERMINAL DEATH – Terminal Death

Terminal Death er nok et ukjent band for mange. Tidlig amerikansk death metal. De var aktive mellom 1984 og 86 og ga ut kun en rehearsal tape og en demo. Musikalsk var de på sluttet et sted mellom Possessed og S.O.D.. Før det var de et litt mer pønka band. Jeg vil si at de hadde et vel så stort potensiale som det Possessed hadde, men meget synd at de aldri fikk gitt ut en skikkelig utgivelse. Demoen «Faces of Death» var det nærmeste gutta fra Chicago kom.

Nå har Hell’s headbangers samlet sammen det som er av materiale fra bandet og slipper det som seg hør og bør på vinyl. Demoen «Faces of Death» samt øvingstapen «Rehearsal» og et tidligere uutgitt øvingsopptak blir å finne på LP-en. Personlig finner jeg øvingsopptakene lite interessante da lyden er veldig dårlig. Den er noe bedre på demoen, og da spesielt det instrumentale. Vokalen er ikke god og det er neste umulig å få et skikkelig inntrykk av den. Men det instrumentale er som sagt bedre og det er her man enkelt kan høre bandets potensiale. Har en mistanke om at S.O.D. har knabbet minst ett riff herfra til sin vidunderlige «Speak English or Die».

http://www.hellsheadbangers.com/