EIDSIVABLOT med WARDRUNA og ENSLAVED

EIDSIVABLOT med WARDRUNA og ENSLAVED

Enslaved og Wardruna avslutter Grunnlovsjubileumet på Eidsvoll Lørdag 13.september.

Norsk metal kan sees som et symbol på ytringsfrihetens betydning i Norge og Lørdag 13.september avsluttes Norges Grunnlovsjubileum på Eidsvoll med Enslaved og Wardruna, utstillinger og guidede turer til vikinggravene på Eidsvoll.

 

Eidsivablot presenterer: Skuggsjá – Lyden av Norges norrøne historie
Det er med stor glede vi annonserer at den 13. September vil Enslaved og Wardruna urfremføre det originalskrevne verket Skuggsjá på Eidsvoll.

Verket er skrevet I anledning 200-års jubileumet av grunnloven, og fremføres på Eidsivablot som en del av Grunnlovsfesten samtidig med Demokratifestivalen lørdag 13.september. I tillegg til Skuggsjá blir det også fullstendige konserter med Enslaved og Wardruna.

 

Ivar_Einar_Foto_Web.jpg

 

Skuggsjá er norrønt for speil eller refleksjon, og er komponert av Ivar Peersen og Einar Selvik. Selvik er kjent som komponisten bak norrøn-folk bandet Wardruna, mens Peersen er kjent som komponist i det anerkjente metalbandet Enslaved. Skuggsjá er et verk som ikke bare kontekstualiserer den hardere musikkens rolle i forhold til demokratiet i Norge anno 2014, men også trekke tråder fra vår musikalske urhistorie frem til den hardere musikkens posisjon som kanskje vår viktigste kulturelle eksportartikkel.

 

Ved å synliggjøre tanker, tradisjoner og virkemidler fra vår Norrøne fortid vil vi fortelle historien om Norge og speile høyst relevante aspekter fra fortid inn i vår egen samtid. Vi vil samtidig reflektere over oss selv som folk og nasjon i lys av dette. I en storslått vev av metal-instrumentering og et bredt utvalg av Norge og Nordens eldste instrumenter samt poesi forfattet på Urnordisk, Norrønt og Norsk, vil Skuggsjà også musikalsk være en sammensmelting mellom fortid og samtid.

Vi gleder oss til å se og høre to av Norges mest genuine artister møtes på Eidsvoll til urfremføringen av Skuggsjá. Med Eidsvollsbygningen som bakteppe vil dette uten tvil bli en historisk dag.

 

Tid: Lørdag 13.september kl. 13:00 – 23:00
Pris: 350,- 18 års aldersgrense

Adresse:
Carsten Ankers vei 19,
Eidsvoll Verk

 

For billetter, oppdateringer og program besøk Eidsivablot på:

FB: https://www.facebook.com/eidsivablot.no
WEB: http://www.eidsivablot.no/
Billetter: http://pub.ticketmobile.no/Events/21146/10402