WARTEX feirer ti år med debutfullengder og releasekonsert

WARTEX feirer ti år med debutfullengder og releasekonsert

 

 
WarteX slipper sin første fullengder i mai og feirer ti år som band

 

Drammensbandet WarteX har nå ferdigstilt arbeidet med sin første fullengder "When it all fades to black", og planlegger å utgi denne 31. mai 2014. Albumet vil bli gjort tilgjengelig i CD og vinyl-format, i tillegg til de fleste streamingtjenester.
Utgivelsen av albumet vil bli markert med releasekonsert kombinert med feiring av 10-års jubileum av WarteX som band på Union scene i Drammen.

 

Wartex_14.jpg
 

WarteX ble startet i 2004 av brødrene Marius (vok,git.) og Morten (git,vok) og, da de følte et behov for å produsere rock’n’roll levert på en måte de ikke følte de kunne høre hos andre band.
Influert av band som Motörhead, Ramones, W.A.S.P og Kiss, men også thrashmetal-storheter som Slayer, Megadeth, Overkill og Nuclear Assault fikk de med seg Stian (bass,vok) fra Koldbrann og begynte å produsere egne låter.
WarteX har tidligere gitt ut EP’ene "Drink, fuck, drive" (2006) og "Cosa Nostra" (2008)

En rekke trommeslagere var innom i bandet, men få klarte å matche intensiteten og rock’n’roll-feelingen som var ønsket, men i 2010 hanket WarteX inn Stian Kjeksrud på trommer, som til tross for sin unge alder hadde vært innom flere band og stilarter enn de tre andre til sammen. Dette gjorde til at WarteX endelig ble den aggressive thrash’n’roll-maskinen de ønsket å være.
I årenes løp har WarteX fått muligheten til å supporte band som The Supersuckers, Nashville Pussy, The Carburetors, JORN med flere, og spilte i 2013 på Glassheim Hard Rock Festival på Jevnaker.

 

WarteX arbeider i disse dager opp mot plateselskap som kan være interessante  for å sikre en avtale om utgivelse av "When it all fades to black", men om ikke dette går i havn, så tar bandet sikte på å gi ut albumet på egen hånd.

Sjekk ut WarteX på facebook: https://www.facebook.com/pages/WarteX/107345495972352

 

Et intervju med bandet vil komme her på Eternal Terror førstkommende søndag.