THE ROLLING STONES til Roskilde 2014!

THE ROLLING STONES til Roskilde 2014!

The Rolling Stones spelar på Roskildefestivalen 2014

Nu bekräftas ryktet. Ett av av rockhistoriens mest ikoniska band spelar på Roskildefestivalen 2014. Det blir The Rolling Stones första spelning på Roskildefestivalen – men inte på orangea scenen. The Rolling Stones utvecklade den tremastade scenen med orange duk för sin Europaturné 1976, och 1978 köptes scenen av Roskildefestivalen. Spelningen på Roskildefestivalen 2014, 38 år senare, blir alltså ett riktigt fint återseende där bandet kommer att ge sin publik ett set av klassiska Stoneshits som "Gimme Shelter", Paint It Black", "Jumping Jack Flash", "Tumbling Dice", "It’s Only Rock ‘N’ Roll", tillsammans med oväntade pärlor.

Med turnén 14 ON FIRE är Mick JaggerKeith RichardsCharlie Watts och Ronnie Wood återigen ute på vägarna, och nu är det alltså klart att de spelar på Roskildefestivalen 2014. Det blir The Rolling Stones första spelning på festivalen – och deras första i Danmark på sju år.

The Rolling Stones kommer att ge sin publik ett set av klassiska Stoneshits som "Gimme Shelter", "Paint It Black", "Jumping Jack Flash", "Tumbling Dice", "It’s Only Rock ‘N’ Roll", tillsammans med oväntade pärlor.

Roskildefestivalen 2014 äger rum 29 juni – 6 juli. Lineupen innehåller för närvarande också bl. a. Arctic Monkeys, Damon Albarn, Deerhunter, Earl Sweatshirt, Haim, Kasabian, Major Lazer, Moderat, Outkast, Pusha T, Rob Zombie, Trentemøller och MØ. Den fullständiga lineupen offentliggörs den 2 april kl 12.00.