DARK ESSENCE – Inferno Klubbaften

DARK ESSENCE – Inferno Klubbaften

Kvelden før Skjærtorsdag arrangeres det Inferno Klubbaften på diverse klubber i Oslo. I år er det hele åtte klubber som er involvert med konserter denne onsdagskvelden og på seks av disse er det dratt inn eksterne arrangører som kjører sine band. Vi i Eternal Terror har dratt inn alle disse arrangørene for en bitteliten prat og først ute er DARK ESSENCE & KARISMA RECORDS som okkuperer Blå onsdag 16. april. Her er Martin Kvam.

 

Blå
(20 år)

Slegest

Alfahanne

Airbag

Seven Impale
 
 

 

MartinKvam.jpg
Martin Kvam
 

Kan vi få en kort beskrivelse av bandene?

SLEGEST: Old-school black metal møter old-school hardrock.

ALFAHANNE: Rå og mørk alfapokalyptisk rock med elementer fra black metal, punk og goth.

AIRBAG: Drømmende og storslått progressive rock. Norges svar på Porcupine Tree?

SEVEN IMPALE: Hardtslående og kompleks progrock med jazzelementer. For fans av Shining (N), Jaga Jazzist, King Crimson etc.

Hvorfor vil disse bandene trekke folk under Klubbdagen på Inferno 2014?

Dette blir en veldig variert kveld, med noe av det beste nye fra forskjellige verdener. Slegest er jo tidligere Vreid gitarist Ese sitt nye band, og har et rått og enkelt uttrykk som passer utmerket live. Alfahanne fra Sverige er nykommere, men består av gamle travere (fra bl.a. Vinterland og Maze Of Torment). De har et veldig rocka uttrykk, men med elemeter fra flere sjangre, og vil nok gjøre et bra inntrykk. Seven Impale igjen er pur unge, men dødsgode musikere, som vil appellere til prog’erne i metalmiljøet, og enhver som liker norske Shining bør sjekke dem ut. Airbag igjen har fått en ganske stor tilhengerskare, og deres stemningsfulle og drømmende prog rock vil nok gå rett hjem til de som har sans for Anathema og Porcupine Tree.

Blir det fullt på Blå onsdagen før påske?

Det må vi jo håpe på. I fjor var det veldig mange som var innom vår kveld på Blå, og jeg håper at publikum vil igjen ta turen innom. Vi ser jo selvsagt at det er mye bra på de andre scenene også. Men med så mye bra på så mange scener på en kveld, så vil jeg tro at mange går og sjekker ut litt på de fleste scenene.

Hva ser du mest frem til under årets Inferno?

Bortsett fra vår egen kveld, så ser jeg vel aller mest frem til å møte gamle venner og kolleger. Ellers har jeg tro på at band som Deathhammer, Oranssi Pazuzu, A Storm Of Light, Mgla, Kampfar, Sigh, Necros Christos, Blasphemy og Watain vil levere dødsbra konserter.

Har du et Inferno-minne du vil dele med våre lesere?

Hehe, de beste minnene passer seg kanskje ikke ute i offentligheten. Men, jeg har sett en del gode konserter på Inferno, som f.eks Dissection, og jeg har blitt kjent med en del gode personer de årene jeg har vært der. Det var gøy å sitte i et demopanel et år, hvor vi kun hadde 1 minutt på å beste oss om hva som var bra eller dårlig og kommentere på det. Alle tilbakemeldinger ble kanskje ikke like gjennomveide, men det var gøy likevel.

Hva blir det neste store som skjer i Dark Essence leiren? (etter Inferno).

Etter Inferno, så har vi noen utgivlser å planlegge, hvor det største blir et nytt album fra Taake. Nytt album fra Galar kommer også, og så skal bl.a. Cor Scorpii og Hades i studio etter hvert også. Det er en del andre planer som jeg ikke kan si enda, bortsett fra at det kommer til å bli travelt i år også.

 

 

DarkEssence_header.gif