WACKEN METAL BATTLE Norway 2014 – Delfinale Oslo

WACKEN METAL BATTLE Norway 2014 – Delfinale Oslo

WACKEN METAL BATTLE 2014

 

Delfinale Oslo

Revolver

7. mars 2014

 

NETHERBIRD (Swe)

TODESTRIEBE (Rus)

 

SCREAMS OF SCARLET

HOMOFERUS

VULVANIAX

SPHERE

UNSPOKEN

PIGEON LAKE

 

W: O: A Metal Battle er en musikkkonkurranse som ble grunnlagt i 2004. Den ble startet opp som en idé for å øke de fremtidige generasjoner av Heavy Metal og Rock musikere. Denne konkurransen har sin opprinnelse fra Wacken Open Air. Første gang arrangert i nåværende format var i 2007, da med 13 forskjellige land som deltagere. Norge hadde sin første deltaker i 2006, da med Manifest som invitert deltaker. Fra 2007 har Fracture, Pica Fierce, Irr, No Dawn,, Aeon Throne og Faanefjell representert Norge i finalen på Wacken Open Air. I fjor tok Norge pause fra konkurransen.

Nå er det klart for 2014 utgaven og norsk deltaker skal velges ut. Først skal det arrangeres delfinaler i Oslo, Trondheim og Jevnaker før den norske finalen blir arrangert i Trondheim 3. mai.

 

JURYEN BESTÅR AV:

Harald Fossberg – Aftenposten
Gro Narvestad – NRK P13
Espen Nørvåg Slapgård – Metal Hammer Norge
Tjodalv Åkesson – Susperia
Sune Eggen – Claymords

 

 

Claymords_12_PhotoStigPallesen.jpg
(Photo: Stig Pallesen)
 

Vi har dratt inn arrangør Nils Ivar Martila (Claymords) for en liten prat om hva som skjer på Revolver.

 

Hva betyr Wacken for deg?

Metall, masse metall!

Har du vært der selv? Når? Høydepunkter?

Faktisk helt tilbake til 98. Hypocrisy som spilte i det minste teltet var et av mine live høydepunkt, og ikke bare der. Et morsomt øyeblikk var når Tormod Haraldsen (Batallion) satt på skuldrene mine under Cradle Of Filth. De var på den største scenen og han er ikke spesielt liten, hehe. Møtte også Erik Brødreskift (Hole In The Sky- som var til minne om han, Immortal, Borknagar) denne dagen, det var bare et par måneder før han døde.

Bandene er det viktigste i en Band Battle konkurranse som dette. Hvem skal delta i konkurransen?

Homoferus, Unspoken, Pigeon Lake, Sphere, Vulvaniax og Screams of Scarlet

Dere velger å dra inn ett par andre band også i tillegg til de som deltar i selve konkurransen. Hvem blir dette og hvorfor har dere valgt å gjøre det på denne måten?

Netherbird fra Stockholm, et kongeband som for øvrig har trommisen til Dark Funeral. Han kommer dessverre ikke til Oslo. Toedestriebe fra Russland, et solid BM band som Claymords turnerte med i Russland og Hviterussland.

Jeg hadde lyst til å vise disse bandene for et norsk publikum.

Dommerne er til syvende og sist de som har det siste ordet om hvem som skal gå videre til den norske finalen i Trondheim senere i vår. Hvem kommer til å sitte i juryen hos dere førstkommende fredag?

Stjernepanelet består av Harald Fossberg, journalist i Norges største avis. Gro Narvestad Lund, metalldronning og nå programleder for NRKP13. Espen Slapgård Nørvåg, essensiell mann i norsk metallbransje og har flere hatter i norges hotteste blekke, Metal Hammer Norway. Kenneth Tjodalv Åkesson, en av de viktigste musikerne Norge har, nå trommer i Susperia og Gromth. Sune Eggen, gitarvirtuos i mitt band, Claymords.

Venue er også viktig. Det samme er lyd og scene og fasiliteter. Hva kan du si om Revolver?

Det er litt spennende, jeg har bare sett det på TV før jeg besøkte det på fredag. De har ikke verdens tøffeste backline, men det ordner vi. Det er der Six Feet Under spilte sist de var her. Har ikke stort grunnlag for å si noe om det, men tror det skal bli god stemning der på fredag!=)

Når må folk møte opp hvis de skal ha med seg alle bandene denne kvelden?

Klokken 19. Det starter med en gang, og programmet er tett og fett! Snakkes der!

 

19:00-19:20 Sphere
19:30-19:50 VulvAniaX
20:00-20:20 Pigeon Lake
20:30-21:10 Todestriebe (RUSSIA)
21:30-21:50 Unspoken
22:00-22:20 Screams of Scarlet
22:30-22:50 Homoferus
23:00-23:50-Netherbird (SWEDEN)

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/586400108082654