BARBED WIRE – Roer ned med mer

BARBED WIRE – Roer ned med mer

BARBED WIRE har nettopp sluppet sin første vinyl og da er det på sin plass med et lite intervju. Vi lar gitarist Atle teigedal føre ordet.

Barbed Wire har nettopp sluppet en vinyl. Hva kan du si om den?

Vi har gidd ut tre album fra før, og det har bestandig vært snakk om å gi de ut på vinyl. Så da vi gikk inn i studio for å spille inn ett par nye sanger bestemte vi oss for å gi ut en plate på vinyl med sanger fra alle tre albumene + ett par nye låter. Kan kanskje virke som en slags "best of", men vi ser på det som en spesialutgivelse som vi ga navnet "Rock`n`Roll Remedy". Vi ble hyra til å spille inn en AC/DC låt som skulle være med på en presentasjonsvideo til ett firma, og de ville veldig gjerne ha "Thunderstruck". Vi var veldig skeptisk til det, spesielt til den låten.. Men etter vi var ferdige ble resultatet såpass bra att vi tok den likeså godt med på plata. Men vi fokuserer mest på vår egen nye låt "Here to stay" som kanskje Rose Tattoo ville følt seg litt snytt for. Mid tempo, klassisk hard rock med dynamikk og rockeklisjeer, det er alt man trenger. Vi har stor respekt for alle sjangere og ikke minst artistene, men vi leter ikke etter å finne opp noe nytt krutt. Blander du AC/DC, Motorhead, Rose Tattoo og en dæsj Backstreet Girls, så har du oss.

Releasekonsert i Orkanger tidligere i måneden, hvordan gikk det?

Vi gir 110% uansett hvor eller i hvilken som helst setting, og denne kvelden var ikke noe unntak fordi om det var en intimkonsert og en generalprøve for ikke helt den store publikumsmassen, men godt å endelig få plata ut .

Så nå bookes det konserter litt overalt i flere land, før vi begynner for alvor i Elverum 28 februar og 1 mars tar vi turen til Hova i Sør-Sverige for gi de en rocke-kur.

BarbedWire_Rocknrollremedy.jpg

Dere skal varme opp for TNT på Samfundet 14. mars. Hvordan fikk dere jobben og hvordan tror du det blir å varme opp for et nyfriskt TNT med Tony Harnell tilbake på vokal?

Alle band i Norge drømmer om Rockefeller eller storsalen på samfundet i Trondheim, vi selv fyller ikke den salen men TNT gjør det. Så det blir en verdig releasekonsert for både vinylskiva + att den kommer på CD i neste nummer av "Norway Rock Magazine" som skal være i butikkhylla 6 mars.  Vi kjenner jo til hverandre og har spilt med TNT før, vi spilte bla. inn vår 3 skive på Toten til Tekrø. Litt tilfeldigheter og masse hardt arbeid tror jeg er grunnen til att vi fikk jobben thanx to Diesel. Vi spilte på Rockefeller med Backstreet Girls jula 2010, men dette tror jeg blir en høydare. TNT har jo fått en ny vår med Tony Harnell tilbake på vokal, og de har jo en rekke hits de fleste av oss kan drømme om.  Vi gleder oss veldig til denne, vurderer faktisk å ta opptak av hele konserten vår for å se om de kan brukes til noe ved en senere anledning

Barbed Wire har spilt sammen med en rekke storheter som Dave Evans, Chris Slade, Twisted Sister, Marky Ramone og TNT for å nevne noen. Hva har vært morsomst? Hva har vært mest lærerikt? Hvem av de nevnte er kulest og hvem har satt mest spor etter seg hos dere?

Alle sammen har jo hatt sin sjarm og vært veldig lærerikt, vi spilte jo mest med Dave Evans (tror det ble 26 konserter til sammen) og det ble jo mange gode historier av det. Men han er kanskje den som har vært mest utfordrende også, på godt og vondt når man bor oppi hverandre konstant i 2 mnd. Men å spille gammel AC med en som var med og startet bandet sammen med Malcolm Young, glemmer man ikke med det første.

Marky Ramone var trommis i Ramones, og vi skjønner att han valgte trommer i stedet for og bli vokalist, for utagerende var han ikke. Men han kunne si "yes" eller "no" når alt var på sitt beste.  Han hadde med seg Michael Graves på vokal, han tok seg av det som var utagerende πŸ˜‰ Dritkult band å spille support for i hvert fall !

Chris Slade var veldig kul, snakket mye og spiste til og med middag med oss. Det var veldig surrealistisk da vi satt der og tenkte på ACDC DVD-en fra 91 på Donington Park som var noe vi vokste opp med.

Twisted Sister var heller ikke noe unntak, jeg er en storfan av det bandet å kunne ikke tro det var sant da vi gikk inn for å høre lydprøven deres. Jayjay French snakket og spurte hvordan det gikk med bandet vårt. Så det er vel kanskje det som har satt dypest spor sånn i ettertid. Det og Chris Slade πŸ˜‰

BarbedWire123.jpg

Kan vi få litt historie om Barbed Wire? Hvordan startet dere opp?

Vi spilte i band allerede på ungdomskolen rundt 1993, og 2 av oss spiller jo fortsatt sammen selv om det etterhvert ble en del utskiftinger. Den gangen hadde vi ett litt uheldig bandnavn i forhold til sjangeren, så alle trodde vi var ett Death Metal band, mens sannheten var att vi spilte opprocka` Åge Aleksandersen sanger for å få spillejobber på "fest på lokalet" så i 1999 la vi det på i hylla.

I 2004 etter en runde ut på fest ble vi enige om å starte på "sånn for moro skyld" igjen. Men etterhvert hadde noen av oss lyst til å satse hardere enn andre, så vi skiftet ut noen bandmedlemmer, deretter skiftet vi bandnavn. I 2008 når vi var i studio for å spille inn vårt første album, bestemte vi oss for å skifte navn til Barbed Wire. Selv om musikk & rock`n roll har vært vår hovedinteresse, så tok det faktisk mange år før det gikk opp for oss at det er vel på tide å gi gass… man blir jo ikke yngre heller. Men siden 2008 har vi egentlig jobbet med nye utgivelser, sanger, turneer, musikkvideoer og spilt masse live… over 200 konserter faktisk. I Oslo Ess sin verden er ikke det veldig mye, men alle av oss har vanlige jobber midt i uka, familie og forpliktelser. Så det går i ett πŸ™‚ Men disse 6 siste årene har gått veldig fort og masse har skjedd, vi har spilt overalt i hele Norge fra brune "pøbber" til Rockefeller. Sverige, Ungarn, Tsjekkia & Slovakia har vi også vært, og flere skal det bli

Hvordan ser fremtiden ut for Barbed Wire? La oss begynne med 2014 først.

I fjor skulle vi ta det litt roligere, det resulterte i nesten 50 konserter, studio og veldig mye øving. Så rolig ble det ikke, så jeg tør nesten ikke spå hva 2014 vil bli. Men vi har nettopp sluppet ny skive og skal spille en del i år også, vi skriver for tiden nye sanger i håp om å spille inn ny plate allerede neste år. Vi har veldig lyst til å satse litt hardere nedover Europa, for det ga mersmak å spille der for fulle hus. Vi har også planer om å slippe en Live DVD en gang, derfor hadde det vært kult om alt hadde klaffet med opptak og lyd på Samfundet. Vi har en del Live opptak fra før der noe kan brukes fra bla. Storåsfestivalen 2012 og en del fra turneen med Dave som er ganske bra som kan være med på en slik DVD, så ideer og planer fremover finnes det mye av.

 

http://www.barbedwire.no