INSIDIOUS DISEASE – Blastfest Special

INSIDIOUS DISEASE – Blastfest Special

Insidious Disease er et såkalt allstarband med folk med historie fra blant andre Old Man’s Child, Dimmu Borgir, Nile, Morgoth, Napalm Death, Brujeria, Lock Up, Malevolent Creation, 1349 og Nocturnal Breed. Gutta skal spille på Blastfest i Bergen senere denne måneden og i den forbindelsen tok Eternal Terror skribent Karina Cifuentes en prat med vokalist Marc Grewe.

INSIDIOUS DISEASE ble startet opp i 2004 med en super line-up, hvem hadde ideen? 

Silenoz, Jardar (Old man’s child) og Tony Laureano (Brujeria, Nile) startet det etter å ha øvd sammen i Dimmu Borgir.

Gi oss tre grunner for å høre Insidious Disease.

Hvis du liker Death Metal som er Brutal, spilt inn "the old school way" med catchy, men samtidig innviklede sanger så må du høre Insidious Disease.

Jobber dere med noe nytt for tiden?

Vi skal faktisk spille inn nye sanger etter Blastfest. Vi har skrevet det meste nå, men vi har ikke spilt det inn enda. Vi kommer kanskje til å spille en ny låt på Blastfest! Vi får se.

Når det gjelder Morgoth, som er mitt andre band, kommer vi med ny plate dette året også. Vi begynner å spille inn i mai og forventes å være ferdig i september.

InsidiousDisease_Marc.jpg
(Photo: Kjell Ivar Lund)
 

Morgoth har alltid vært hovedprosjektet ditt, hvordan klarer du å være i to band samtidlig?

Det er ikke et problem. Nå med internett så alt er mye lettere. Vi sender hverandre nye ideer og sanger og det fungerer for oss. Verken Insidious Disease eller Morgoth turnerer så mye, så det er ikke et problem.

Det eneste albumet deres så langt heter "Shadowcast" og ble gitt ut i 2010. Hva inspirerte albumet og hva har dere gjort siden da?

Det var inspirert av lidenskapen vår for Old School Death Metal og det var det som samlet oss i utgangspunktet. Vi alle vokste opp med de samme bandene. Jeg er sikker på at alle som likte „Shadowcast" også kommer til å like den kommende skiva. 

Hva inspirerer deg mest når du lager musikk?

Når det gjelder musikk og tekst, så er de inspirert av hovedsakelig dagligdagse opplevelser. Brutalitet skjer hver dag over alt og musikken vår er bare en filter for sånne type ting. Det inspirerer meg å høre riff som de andre bandmedlemene sender meg og jeg føler med en gang en trang for å synge sammen med musikken. Det skjer automatisk at jeg vet når en sang er bra eller dårlig. Som regel får jeg gåsehud når Silenoz sender meg noe han har spilt.

InsidiousDisease_1.jpg
(Photo: Kjell Ivar Lund)
 

Hva er den beste opplevelsen du har hatt på scenen?

Det er vanskelig å velge noe, men det er alltid moro når du ser at folk liker musikken du lager. Det var utrolig å spille på Wacken Openair med Insidious Disease før vi hadde fått en deal med et plateselskap. Vi var helt ukjente men folk likte det og gikk helt berserk. Det sier noe om musikken når noe sånt skjer plutselig.

Medlemmene i bandet kommer fra forskjellige land. Du er fra Tyskland og de andre kommer fra England og Norge. Hvordan klarer dere å få alt gjort?

Det er selvfølgelig enkelt å dele musikken mellom oss gjennom internett, men samtidlig så det er viktig å øve sammen. Heldigvis så er vi alle erfarne musikere så vi trenger ikke så mye tid for å finne fram til bandfeelingen. Vi møter hverandre på festivaler vi spiller i med våre andre band og vi snakker sammen om nye sanger og sånn.

Det skal være mange aktiviteter på Blastfest relatert til middelalderen og vikingene, hva synes du om dette?

Det jeg kjenner relatert til vikingene har med metal å gjøre. Jeg liker Bathory veldig godt, men ikke så mye andre band som er mer "folkloristic-drinking-polka" hvis du skjønner hva jeg mener. Om aktivitetene så er jeg open minded, vi får se.

http://www.facebook.com/InsidiousDisease

http://www.facebook.com/blastfestival