YAUTJA – Songs of Descent

YAUTJA – Songs of Descent

Midt i country musikk beltet i Nashville i USA finnes det et band som skiller seg totalt ut fra resten av mengden. Bandet består av tre herrer med erfaring fra band som Coliseum, Gnarwhal og Nameless Cults. De kaller seg for Yautja og spiller en mix av metalcore, rock, punk, noisecore, grindcore og industriell death metal. Og litt til. Eller mindre. Det finnes heldigvis ikke noen antydninger til country, men det meste av alt annet som har en viss tilknytning til noisecore og grindcore og de mange herlige variasjoner som finnes er med. Men å si eksakt hva slags sjanger dette er, er umulig. For å være ærlig har jeg aldri før hatt så store problemer med og bås-sette et band. Men en ting er sikkert, det er hørbart, tøft og sinnsykt bra.

«Songs of Descent» er bandets debutalbum og her snakker vi om et herlig stykke arbeid. Det meste foregår i midtempogata, men det speedes opp både ett og sju hakk innimellom. Det er tungt, definitivt skittent og herlig uforutsigbart. Det meste er nedstemt, det er null trigging og det er kun ekte musikk her. Litt kaos er gjennomgående, mye pga trommene og en uforståelig relativ lav vokal, men det gir det hele en vidunderlig rå sound.

Må høres.

https://www.facebook.com/YautjaTN