DECAPITATED – Trondheim – Samfundet, Klubben

DECAPITATED – Trondheim – Samfundet, Klubben

Det er lenge mellom skikkelige gode death metal pakker dukker opp i Trondheim for tiden. Det er få av bookingaktørene i byen som har fokus på akkurat den sjangeren og få større nasjonale og internasjonale bookingbyrå som tør å inkludere den delen av Norge som ligger nordenfor Oslo, Stavanger og Bergen. Men heldigvis er det noen som tør å ta turen utenfor den vanlige ruta og trekke litt lengre nordover. Blastphemy Productions har vært flinke til å booke death metal band og la disse besøke andre byer i Norge utenom de «vanlige».

Polske Decapitated skulle innom landet for en liten tre-dagers tur og med i reisefølget fulgte Blood Red Throne og Aspherium. Oslo, Bergen og Trondheim var utvalgte heldige byer som fikk besøk av denne herlige metalpakken.

Oslo og Bergen hadde vært bra og veldig godt besøkte konserter, men med erfaring fra tidligere extreme metal konserter her i byen, var jeg med flere veldig skeptisk på om det ville bli like mye folk her. Jeg tok feil. Kraftig feil. Det var fullt. Fullt av mannfolk. Og ikke så rart med det siste, for dette var en skikkelig mannfolkkonsert. Moshpit, mye øl og full pakke. Dette ble en gedigen suksess.

39015cbdf3086f3a907141c66d4df8a7.jpg
ASPHERIUM @ Trondheim – January 24, 2014
(Photo: Rumena G Marinova)
 

Aspherium var første band ute. Det var relativt godt med folk allerede nå og jeg tror de fleste ble både positivt overrasket og fornøyde med hva gutta leverte. En herlig blanding av death metal, litt black metal, litt thrash her og der og masse herlig variert prog. Tempoet varierte fra raskt til omtrent helt stille og det var ikke en lyd å høre fra salen i de absolutt roligste partiene. Her ble det nytt metal med øl og jeg tror ganske sikkert at Aspherium fikk opptil flere nye fans denne kvelden. En herlig begynnelse på en nydelig aften.

826e2d73f472da88bb1d99b3492bd836.jpg
BLOOD RED THRONE @ Trondheim – January 24, 2014
(Photo: Rumena G Marinova)
 

Blood Red Throne er Norges lengstlevende aktive death metal band og de har i løpet av sine første 15 år opparbeidet seg en solid fanbase. De har levert en rekke gode album, men problemet har vært å få ut bandets hele potensiale på scenen. Det var det null problemer med denne kvelden, for her snakker vi om en dømetalmaskin som oste kvalitet, brutalitet og spilleglede. Nydelige riff, knallgod variert vokal, vidunderlig herlig tromming og gode låter. Og et fantastisk publikum, og de begynte det å bli mange av nå. Slikt blir det fest av og det ble det.

5802641ac89e3596683c4a943e170562.jpg
DECAPITATED @ Trondheim – January 24, 2014
(Photo: Rumena G Marinova)
 

Decapitated har jeg fulgt siden de var veldig unge, den gang de ga ut sitt debutalbum «Winds of Creation» som tenåringer. Har hatt gleden av å se den originale lineupen for ti år siden. Har bare gode minner fra den konserten og gledet meg veldig til å se dem igjen. Nå er det kun Vogg igjen og han hadde med seg vokalist og bassist som har vært med en stund og en helt blodfersk trommis. Skulle ikke tro det for han spilte som en gud.

Bandet er tight som faan. Låtene sitter som et skudd og Vogg herjer vilt på gitaren sin. Jeg synes personlig at de nyere låtene ikke holder like høy standard som de gamle, men heldigvis får vi omtrent like mange eldre godbiter som nye. Bandets forrige skive «Carnival is Forever» mener jeg er en ok skive, men sammenlignet med de tre første albumene, mangler låtene litt sjel og den faenivoldskheten som bandet hadde i sine første leveår. «Nylåtene» ble litt kjedelige mens for eksempel «Lying and Weak» synes jeg fungerte godt, men kanskje ikke like bra som for ti år siden og avslutningslåta «Spheres of Madness» satt ganske enkelt som et skudd. Nå var det moshpit og et totalt mannsdominert Klubben og eimen var deretter. Det luktet ikke godt, for å si det sånn. Men alle var fornøyde. Trondheimspublikumet var tydelig sulteforet på gode death metal konserter og dette var en etterlengtet godbit det vil bli snakket om i alle fall til neste godbit kommer.