NO DAWN – Dark Aura

NO DAWN – Dark Aura

No Dawn gikk fra å være et melodiøst Gøteborgsk coverband til og plutselig bli et brutalt death metal band. Dette var en utvikling jeg likte godt og nå er bandet klare med sitt debutalbum kalt «Dark Aura».

Skiva er innspilt i Italia, utgitt på italienske Wormholedeath og skal være å se i butikkene rundt disse tider. Den inneholder ti låter med ganske variert death metal.

For å ta det mest negative først; jeg vet ikke helt om jeg liker at bandet har begynt å bruke synth i musikken sin. Personlig mener jeg de var bedre før de tok i bruk det. Tempoet er også skrudd en del ned innimellom og brutaliteten i musikken glimrer veldig ofte med sitt fravær. Også her likte jeg bandet bedre da de var på sitt mest brutale og kjappe. Om det er bandet som har vokst videre fra det mer monotone brutale eller om de er påvirket av det italienske eller om det rett og slett er jeg som er fastgrodd i 90-talls death metallen, skal være usagt. Det kan nok være en liten kombinasjon. Uansett er jeg ikke fornøyd med denne skiva og det sier jeg som fan, ikke som musikkanmelder.

Det mest positive med det nevnte er at skiva blir mye mer variert og akkurat her og nå kan jeg ikke komme på så mye mer positivt med det. Den vokser etter hvert som jeg blir kjent med låtene, men jeg misliker også synthen mer og mer for hver gang skiva får seg en runde i CD spilleren. Nå må ikke verden tro at det er synth hele tiden her, for det er det ikke. Heldigvis, vil jeg si. Det er mye god ren synthfri death metal her også og det drar selvsagt helhetsinntrykket mye opp.

Det er ei god skive, men det er ikke helt hva jeg ventet fra Steinkjerbandet. Jeg håper de finner tilbake til det mer brutale neste gang de skal i studio. Og glem den fordømte synthen igjen et sted dere ikke vil finne den igjen. Grmpfh.

http://www.facebook.com/nodawnofficial

http://www.wormholedeath.com/