GHOST til Tons of Rock

GHOST til Tons of Rock

TONS OF ROCK 2014

I høst lanserte vi Norges store nye rockefestival Tons of Rock. Tons of Rock tar plass på fantastiske Fredriksten Festning i Halden 20-21 juni 2014. Interessen og entusiasmen rundt festivalen var fantastisk fra dag én, da man annonserte festivalen med band som Sepultura, Sabaton, Oslo Ess, TNT, Black Debbath etc. Festivalen har blitt kontaktet av flere hundre norske og internasjonale band som ønsker å delta.

I desember annonserte festivalen storheter som W.A.S.P. & Turbonegro, og interessen tok nye høyder. Festivalen er strålende fornøyd med et veldig bra billettsalg og en brennende entusiasme rundt festivalen lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Nå har vi entret 2014, og Tons of Rock jobber målbevisst videre. Mer enn 30 band skal spille på festivalen, og bookingen er nesten komplett. Over de tre neste ukene vil Tons of Rock komme med fem sterke artistslipp. Først ut er:

 

Ghost_pm_1.jpg
GHOST

Hvem skulle trodd at en gjeng ansiktsløse svensker i kardinalkapper skulle bli den store snakkisen i både indie-kretser, trendmagasiner og i metal-undergrunnen? Bandet har også gjentatte ganger blitt hypet av prominente rockere som Dave Grohl fra Foo Fighters, samt Metallica-frontmann James Hetfield. Førstnevnte har også vært med å produsere bandets ferske EP, og spiller også på trommene på bandets coverversjon av ABBA sin I’m a Marionette.

Ghost spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk, og bandets liveshow er mildt sagt noe for seg selv. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten de har blitt gjenstand for de siste årene ligger nok i summen av sjokkeffekter, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de ekstremt fengende låtene. Debuten "Opus Eponymous" ble fort en stor undergrunnsfavoritt, mens oppfølgeren Infestissumam med verdens største plateselskap, Universal i ryggen, sendte dem rett til topps på albumlisten i hjemlandet, der de også er nominert til Grammis, og i USA klatret de helt opp på en oppsiktsvekkende 28. plass på verdens viktigste albumliste; Billboard.

Platen nådde en svært respektabel 8. plass her hjemme og singelen Year Zero har vært listet på P3. I høst spilte de for utsolgte hus i de store norske byene, og i sommer er det duket for midtsommermesse på Tons of Rock!