DANIEL OLAISEN – Death Metal

DANIEL OLAISEN – Death Metal

BLOOD RED THRONE skal spille tre konserter i Norge sammen med polske DECAPITATED i neste uke og i den forbindelsen dro vi inn gitarist Daniel Olaisen for en prat om death metal, death metal og death metal.

Hvor i verden kommer den beste death metallen fra?

Gjennom tidene? USA uten tvil!                                                                          

Har du noe favorittband? (når oppdaget du dem, hvem var skyld i at du oppdaget dem)

Death er mitt absolutte favorittband. Jeg er faktisk litt usikker åssen jeg oppdaget dem eller om noen tipset meg om bandet, men det var uansett rundt 1993 jeg var solgt.

Death_-_Human_-_Front.jpg

Hva med favoritt death metal skive?

Human plata til Death. Den står like sterkt den dag i dag og er den perfekte miks av groove, brutalitet, teknikk, lyd, vokal, låter, ja alt er rett og slett på plass på den plata!

Husker du den første death metal skiva du kjøpte?

Bittelitt usikker, men muligens Testimoy of the Ancients med Pestilence i 91/92.

Siste death metal album du kjøpte?

Et par eldre Esqarial plater. Småfett polsk dødmetal band som har holdt på siden 1991.

Største bomkjøpet på death metal fronten?

I disse dager er det vel nesten umulig å gjøre bomkjøp så lenge man kan sjekke ut alt på forhånd på nett, hehe?

BRT_Dod_Hellfest.jpg

Synth i death metal blir av mange sett på som en uting. Hva er ditt syn på dette?

Jeg har ikke behov for det, men sier ikke konsekvent nei til at det aldri skal brukes. Kommer an på hva du mener. Mange av de korte snuttene på Testimony of the Ancients plata har jo synth og det låter jo snadder. Nocturnus hadde vel heller ikke vært så sært om de ikke hadde brukt synth. Men på generelt grunnlag i ordinære låter mener jeg det ikke bør være synth…

Hva med konserter? Hvilket death metal band var det første du så i levende live på en scene?

Death metal konserter må vi ha ja, hehe. Vet ikke om alle definerer Sepultura som death metal, men så de på Chaos A.D turneen i 93′. Ellers må det ha vært Cannibal Corpse midt på 90 tallet.

Beste death metal konsert, husker du det?

Nå spør du vanskelig. Har sett vanvittig mye konserter oppigjennom. Fikk dessverre aldri sett Death, men har sett de fleste andre av de "store".

Plakat_Decapitated_Norway_14.jpg

Blood Red Throne skal snart ut på en liten 3-dagers Norgesturne sammen med Decapitated. Hva er ditt forhold til Decapitated og polsk death metal generelt?

3 dager med polakkene og så avslutter vi den fjerde dagen alene med Sarkom på Hamar. Decapitated har jeg fulgt siden de som drittunger kom ut med den knakende gode debuten. Liker stort sett alt de har gitt ut, men jeg er nok ingen blodfan. Flinke folk. Vi får se om de kan drikke også! Ellers er polske Vader et av mine absolutt favoritt band i sjangeren. Hate og Behemoth er jo heller ikke til å kimse av. Tidligere nevnte jeg jo Esqarial. Sjekk ut om du liker litt melodiøs og småteknisk death/thrash. Sceptic er et annet fett band.

Hvordan kom turneen i stand?

Bolt(vokal) driver jo sitt eget bookingbyrå og fant ut han ville booke Decapitated, ta med Aspherium som varmet opp for BRT på sist Europaturne og gjøre en fet pakke med BRT. Det koster flesk, så håper folk støtter opp!

BRT_Steelfest2_2013.JPG

Avslutningsvis; er det ellers noe nytt som er verdt å nevne fra Blood Red Throne leiren?

Tja, vi er fremdeles på jakt etter ny, permanent tromiss, så interesserte ta kontakt. Foreløpig er det Freddy(original tromiss) som har steppet inn for å hjelpe oss live og det er fett det, men han har ikke tid til å være med 100%. Vi har en del festivaler på programmet fremover og får alltid spillejobb tilbud. Ellers har jeg skrevet to ny låter og tradisjonen tro vil det komme nytt album neste år.

https://www.facebook.com/BloodRedThroneOfficial

https://www.facebook.com/decapitated