FLESHGOD APOCALYPSE – Labyrinth

FLESHGOD APOCALYPSE – Labyrinth

Italienske Fleshgod Apocalypse har tatt metalverdenen med storm med sin symfoniske kjappe death metal. Med platekontrakt og to album på verdens største metallabel samt massiv turnering i Europa og Amerika, har italienerne fortjent fått seg en stor fanbase og er uten tvil Italias største extreme metal eksport.

«Labyrinth» er bandets tredje fullengder. Det er veldig høye forventninger til «Labyrinth» etter at bandets forrige skive «Agony» slo inn over metalverdenen med et brak. Jeg hadde vel egentlig aldri trodd at kjapp death metal med synth og operavokal skulle slå til så til de grader som det «Agony» gjorde, men det gjorde den altså.

På «Labyrinth» syns jeg faktisk at Fleshgod Apocalypse har trampet litt i klaveret. Det blir liksom litt for mye av det gode. Triggede basstrommer i 300, en tre, fire, fem gitarspor, growl, veldig lys clean vokal, kor, strykere og blåsere og synth, alt samtid, blir fort til en grøt av lyd hvis det ikke blir gjort riktig. Mesterkonditor Lars Lian er fan av rene gode smaker i sin profesjon og jeg må si meg enig i det utsagnet også passer utmerket når det gjelder death metal. Dette blir overkill og dessuten ser jeg for meg at det blir vanskelig eller umulig å gjenskape i en livesetting.

Når det er sagt, så er det en god del bra på denne skiva. Spesielt videolåta «Elegy» er sinnsykt fet. Likte du «Agony», vil du nok like denne også, men vær forberedt på litt overkill.

https://www.facebook.com/fleshgodapocalypse

http://www.nuclearblast.de/de/