DEEDS OF FLESH – Portals of Canaan

DEEDS OF FLESH – Portals of Canaan

Deeds of Flesh hører til den skikkelig gamle death metal gjengen fra California, USA. Dette er veteraner i bransjen med flust av erfaring fra haugevis med band og som også står bak plateselskapet Unique Leader Records. Bandet slapp sin debut for 17 år siden og har siden den gang sluppet ytterligere syv fullengdere. «Portals of Canaan» er da bandets åttende.

Selv om Deeds of Flesh har holdt på i ca 20 år, har de i motsetning til band som Cannibal Corpse, ikke beholdt old school soundet de hadde på sine første album. På den forrige skiva «Of What’s to Come» kunne man merke et stilskifte. Deeds of Flesh gikk litt bort fra det gamle soundet og ble mer teknisk og fikk en mer moderne death metal sound, noe de har videreført på «Portals of Canaan». Dette stilskiftet skjedde rundt den tiden Erlend Caspersen kom inn i bandet i 2007. Jeg sier ikke at Erlend er årsaken alene, men vi kan tro at han har hatt noe å gjøre med det i alle fall. Det er jo til det bedre. Nå er ikke Herr Caspersen med i Deeds of Flesh lengre, men bandet klarer seg godt uten sørlendingen. En gammel kjenning her i terrorleiren, Ivan Munguia har tatt over bassen. Han er mest kjent fra Brain Drill.

Å beskrive musikken til dagens Deeds of Flesh er like vanskelig som for en mann å prøve å beskrive hvordan kvinner tenker. Det er bortimot umulig. Men, jeg skal likevel prøve. Riffene er definitivt det mest krevende her. Ikke bare for bandbossen Erik Lindmark og leadgitarist Craig Peters, men også for lytterne. De er veldig intrikate, litt «tørre» innimellom, teknisk meget utfordrende og til tider ikke helt enkle å skjønne med en gang. Variasjonen er stor og de to nevnte herremennene spiller glimrende. Soliene til Peters er sykt bra og vil gi lytteren mang en wow-opplevelse. Også samspillet mellom gitaristene og trommis Mike Hamilton er glimrende og dette forsterkes av growlen til Lindmark. Start/stopp funksjonen dukker opp rett som det er, drivet er fantastisk når det er på sitt mest intense og ikke minst overraskelsene dukker opp når du minst forventer det. Her er det faktisk flere overraskelser enn i en eske med Kinderegg.

Liker du teknisk krevende death metal der mye skjer hele tiden, da vil nok denne skiva være den perfekte julegaven til deg selv.

http://www.facebook.com/DeedsofFleshOfficial

http://www.facebook.com/UniqueLeaderRecords