TONS OF ROCK – ny festival i Halden

TONS OF ROCK – ny festival i Halden

 


TONS OF ROCK

 

Halden – Fredriksten Festning 

20/6 – 21/6

 

SABATON
SEPULTURA
SOILWORK

OSLO ESS – BLACK DEBBATH – TNT
BACKSTREET GIRLS – KAMPFAR
ONE TAIL, ONE HEAD – THULSA DOOM
OBLITERATION – PURSON – YEAR OF THE GOAT
VANDERBUYST – ALFAHANNE
BLOODLIGHTS – REPTILIAN

 

FESTIVALPASS – Juletilbud NOK 999,-
FESTIVALPASS – Ordinær pris fra 1/1 NOK 1390,-
DAGSPASS – Legges ut senere NOK 790,-

Billetter bestilles fra Billettservice.no

 

20-21 juni 2014, får endelig Norge en rendyrket rockefestival med fokus på alt fra den klassiske, melodiøse rocken til etablerte representanter for den tyngre rocken. Tradisjonelt sett representerer de europeiske rene rockefestivalene høye besøkstall og et stabilt og trofast publikum som er ganske upåvirket av trender i markedet. Visjonen til Tons of Rock er å etablere et fullverdig alternativ i Norge, med solid lokal forankring og et bredt musikalsk tilbud til alle som er glad i rock og metall. vi ønsker samtidig å bidra til en positiv næringsutvikling i Halden, og involvere både lokalmiljøet og tilreisende i arrangementet.

Med Fredriksten Festning som arena etableres også Norges mest spektakulær festivalarena, trolig også i europeisk målestokk. Man flytter hele festivalareanen inn i selve festningen, med en stor ekserserplass der det blir 1 scene i hver ende. Området preges av en mengde forskjellige bygninger og vakre konstruksjoner, haller, stier, tunneler, kanonstillinger og gressdekte platåer.

Fredriksten festning har en lang og voldsom historie, og noen av de mest dramatiske hendelsene i norsk krigshistorie har funnet sted her. Det ble utkjempet hele 6 slag mot svenskene her, og det var i et av disse slagene den legendariske svenskekongen Karl XII falt i kamp i 1718 – et dødsfall som endret hele den skandinaviske historien og markerte slutten på ‘den store nordiske krig’. Det sitter med andre ord mye historie igjen i festningsmurene, men det idylliske og storslåtte stedet Fredriksten Festning fremstår heldigvis bare fredelig og med stort potensiale for ulike arrangementer i dag.

Festivalen får egen eksklusiv festival-camp på Halden Golfbane, som ligger helt inntil festningen. Det finnes flere overnattingsmuligheter i Halden, og fra Halden sentrum er det kun en 15 minutters spasertur til festningen.

"Jeg var på leting etter det ultimate festivalområdet for en rockefestival, og da jeg så Fredriksten Festning skjønte jeg umiddelbart at jeg hadde funnet noe helt ekstraordinært og helt nytt i festival-Norge.", sier initiativtaker og daglig leder for Tons of Rock, Svein Bjørge

 

TRANSPORT:

Bil:

Oslo – Halden (1t15m)

Tog:

Hver time fra/til Oslo (1t 50m).

 Fly:

Rygge Flyplass  (40 minutter med flybuss til Halden).

Vestfra:

Bastø-ferga mellom Horten og Moss / Drøbak-tunnelen (Drammen – Halden, 1t40m)

 

GJENGEN BAK TONS OF ROCK:

Teamet bak Tons of Rock er en gruppe personer med lang fartstid i den norske arrangør- og musikkbransjen.

Svein Bjørge, Festivalsjef: Bakgrunn fra en lang rekke prosjekter innen norsk musikkliv, plateselskap, konsertarrangement og festivaler. Leder også Steinkjerfestivalen, samt arrangerer årlig mange konserter i Trondheim og Oslo.

Mads Martinsen, Booking: Eier og driver booking- og managementselskapet Amber i Oslo

Jarle Kvåle, Booking: Jobber i booking- og managementselskapet Amber i Oslo

Espen Holtan, Lokal Koordinator: Lang fartstid som musiker, lokal arrangør og ildsjel. Jobber til daglig i Østfold fylkeskommune med spesielt fokus på ungdomsprosjekter.

Linnéa Svensson, Sponsor- og Miljø: Tilsvarende i rolle i Øyafestivalen gjennom ti år, daglig leder i Stiftelsen Greener Events og nestleder i Sponsor- og Eventforeningen.

Anngunn Sørli, Presse: Bakgrunn fra blant annet platebransjen. Jobber til daglig i IFPI, den internasjonale organisasjonen for de største plateselskapene, samt driver eget promotion-byrå

Trine Lund, Produsent: Til daglig produsent på Rockefeller/Sentrum Scene i Oslo. Jobber også som produksjonskoordinator for Live Nation på deres større arrangementer.

Henriette Aaberg, Artistansvarlig: Jobbet som artistansvarlig og prosjektleder på en rekke produksjoner med internasjonale artister hos Atomic Soul. Driver eget byrå.

Jørgen Aas, Sikkerhet: Daglig leder i Movement Strategies as, gjør sikkerhetsanalyser og gjennomføring på store arrangementer. Sikkerhetsansvarlig; Slottsfjell, Øya, European Song Contest 2010, Ski-VM 2011, A-ha Farewell Tour, etc.

 

http://tonsofrock.no/