DEAD TROOPER – Erector

DEAD TROOPER – Erector

Dead Trooper er i disse dager klare med sin andre fullengdere. Skiva har de kalt «Erector» og dette er en vidunderlig samling låter om beskriver bandet på en perfekt måte: litt skittent, en smule teknisk, bittelitt kaotisk og godt over gjennomsnittet tøft. Musikken er thrash blandet med death der thrashen helt klart står sterkest.

Musikken til Dead Trooper er ikke av det letteste slaget å høre på. Jeg vil si den er krevende. Sjanger og tempo varierer mye. Overraskelser er det mange av og all forutsigbarhet glimrer med sitt fravær. Herlige og til dels merkelige melankolske partier går over i kjappe riffbaserte partier. En del partier som mange vil kalle eksperimentelle finnes også og naturlig nok er det hele låter og partier med kjapp headbangervennlig metal av god kvalitet på skiva. Herr Müller imponerer stort med et stort spekter med vokale varianter og i det store og hele så er dette en skikkelig gottepåsa av et metalalbum.

Dead Trooper har skjønt konseptet "gjesteartister" og utnytter dette til sin fordel ved å benytte folk fra en rekke kjente band. Jeg nevner i fleng Trollfest, Hellish Outcast, Myrkskog, Morbid Angel, Zyklon, Enslaved og 1349. I tillegg har de med hele fire coverlåter på skiva og en bonus live DVD fra Birger Larsens siste konsert med Dead Trooper på førsteutgaven. Så her er det valuta for pengene.

http://www.facebook.com/deadtrooper