HAWKWIND til Drammen (11/1)

HAWKWIND til Drammen (11/1)

 


HAWKWIND (UK)

+

DJ Thomas «Space Ritual» Felberg

Union Scene – Drammen

Lørdag 11. januar kl 20

 

Spacerock-kongene i Hawkwind er på en sjelden visitt i Norge – med en eksklusiv konsert på Union Scene! Bandet med utallige klassiske plateutgivelser bak seg har ikke spilt her til lands siden 2005. Lemmy fra Motörhead var bassist i bandet i 1971-75, og han sang også på «Silver Machine», en av deres mest kjente låter. Med Lemmy på laget ga Hawkwind  ut noen av sine beste plater, som «In Search Of Space», «Do-re-mi-fasol-la-tido» og «Hall Of The Mountain Grill». I 1973 kom det doble livealbumet «Space Ritual», som ennå står som et monument og kanskje den ultimate Hawkwind-opplevelsen.

I dag er det frem­deles Dave Brock som styrer romskipet, slik han har gjort siden slutten av 60-tallet. Bandet er elsket av fansen for sine storslagne konseptutgivelser i science fiction-tradisjonen og sin drivende, tunge og nesten rånete psykedeliske rock. Bandet øvde stor innflytelse på oppblomstringen av britisk ny-psykedelia og spacerock på 90-tallet.

Hawkwind-entusiast Thomas Felberg, rockguru både på eteren og på scenen, og vokalist blant annet i WE, snurrer plater og sørger for intergalaktisk stemning både før og etter konserten. Til Aftenposten har han uttalt: «WE har vært Hawkwind-fans siden tenårene og føler seg i familie med dem og deres ideologi. Vi bærer begge den kosmiske bikerrock-fanen høyt».