FROM THE VASTLAND – Den persiske black metal drømmen

FROM THE VASTLAND – Den persiske black metal drømmen

 

Iranske FROM THE VASTLAND fikk den norske metalbefolkningen mulighet til å se og oppleve for første gang under årets INFERNO FESTIVAL. Bandets eneste medlem er en kar som kaller seg Sina og han er eneste black metal musikere fra Iran. Eternal Terror skribent Karina Cifuentes har tatt seg en prat med Sina og her får du blant annet en liten innføring i bandet, hvordan Inferno konserten ble til og litt om bandets musikk og utgivelser.

Kan du introdusere bandet ditt og fortelle litt om hvorfor det er så unikt i Iran?

Jeg begynte med From the Vastland høsten 2010 som et one-man band.  Før dette hadde jeg vært en del av Irans metal-miljø med et annet band kalt "Sorg Innkallelse" som til sammen ga ut ni album. Jeg følte at jeg måtte høre på intuisjonen min og begynne et prosjekt alene. From the Vastland er et personlig prosjekt hvor jeg utrykker mine følelser, lidenskaper, tanker og det er en del av meg rett og slett… Jeg vet ikke sikker på om bandet mitt er unikt, men så vidt jeg vet så er jeg den eneste aktive blackmetal-musikeren i Iran. Vi hadde flere band før, men alle er inaktive nå. Uansett så har vi noen Death og Thrash Metal band som er aktive. Iran er et ganske annerledes land når det gjelder metal. At jeg er den eneste blackmetal-musikeren her beviser vel det.

Fortell oss om hvordan persisk mytologi har påvirket det tematiske konseptet til "Kamarikan" som er ditt andre album og utgitt av Indie Recordings.

Alle tekstene jeg har skrevet er relatert til gamle persiske myter, historie og legender om kamp mellom guder og hendelser som skjedde i det gamle persiske rike. Det handler om demoner og kampen mellom lyse og mørke makter. 
Iran har en utrolig rik historie og når jeg leser sånne historier kan jeg forestille meg hvordan det var og det passer veldig bra med denne type musikk. Gode mot onde makter, kriger, spirituelle og mystiske hendelser, alle mulig slags vesner. Det er inspirasjonen min.

Navnet Kamarikan kommer fra en viktig mytologisk hendelse når Ahriman bestemte seg for å angripe hele universet og destruere alt liv. Han tok 6 demoner og ga dem forskjellige oppgaver for å utføre dette. Det er dette tekstene på albumet handler om.

Hvordan komponerer du musikken din?

Når jeg begynner å skrive en sang, har jeg først en ide om hvordan jeg vil at den skal begynne. Jeg tar det som regel derfra og utvikler den videre. Jeg skriver en melodi eller ett riff og prøver å tilpasse den med ideen jeg hadde fra før, men det er ikke noen regel. Av og til så forandrer jeg alt og starter igjen, men med mesteparten av sangene følger jeg den første ideen jeg hadde. Men det handler ikke alltid bare om det rent musikalske. Av og til jeg har et konsept i hodet og lager musikk som jeg synes representerer det jeg forestiller meg. Alt handler om følelser og jeg følger dem.

FromTheVastland_Inferno13.jpg

Hva med tradisjonell persisk musikk, hvordan kombinerer du den med Black Metal?

Du kan finne spor av persisk musikk i noen av låtene mine, men jeg har aldri brukt tradisjonelle iranske instrumenter. Dette er noe jeg kanskje kommer til å gjøre i fremtiden. Jeg synes at når du kommer fra et land som Iran med så mye historie så må musikken reflektere det. Musikken min har spesielle elementer tatt fra tradisjonell musikk som intervaler og melodier, det er det som er kjennetegnet mitt. Et eksempel på det er introen til første albumet mitt Darkness vs. The World, the perpetual battle.

Hvilke norske band liker du og hvorfor?

Norge har kjempebra band og jeg liker mesteparten av de, men jeg liker Gorgoroth, Darkthrone og Immortal spesielt godt. Jeg liker den kalde følelsen Immortal gir meg. Musikken forener meg med naturen på en måte som gjør at jeg kan forestille meg alle naturens elementer. Jeg liker også den mørke atmosfæren i Darkthrone, det er som en uendelig kilde av inspirasjon. Gorgoroth synes jeg er et av de beste svartmetall-band som bare kjører på med sin rå, aggressive stil og med en dyp lyd som gjør musikken genial.

Hvordan var det å komme til Norge for å spille på Inferno Festivalen kan du fortelle oss om opplevelsen?

Det har alltid vært drømmen min å spille konsert og det ble til virkelighet med hjelp av Christian Falch (produsenten av den kommende dokumentaren Blackhearts) Jeg spilte på Inferno sammen med Vyl – trommer (Keep of Kalessin, Gorgoroth), Tjalve –  bass (1349, Pantheon I) og Destructhor – gitar (Morbid Angel, Myrkskog)  Det var helt utrolig å spille med dem. Det føltes som om jeg var i en drøm og alt gikk greit, det var den første konsert i min karriere hittil. Å stå på scenen var veldig unikt fordi jeg kunne se responsen fra publikum, det var så bra jeg finner ikke ord for å forklare hvordan det føltes egentlig.

Du fikk bare 3 dager for å øve sammen med backingbandet og du hadde aldri spilt live før. Hvordan klarte du det? 

Det hjalp at alle musikere var profesjonelle, men forberedelsene begynte egentlig en måned før konserten. Jeg sendte sangene og tablaturene til alle de andre og vi øvde hver for oss. Da jeg kom til Norge var de veldig hyggelige med meg og jeg følte meg ikke utilpass. Vi jobba veldig hard de 3 dagene vi hadde til rådighet. Det var mye energi og lidenskap og alt gikk veldig bra til slutt. Det faktum at jeg fikk jobbe med dem ga meg ekstra energi og motivasjon for å gjøre mitt beste. Jeg virkelig likte å spille sammen med dem.

FromTheVastland_Kamarikan.jpg
 

Hvor har du hentet musikalsk inspirasjon for å komponere albumet Kamarikan?

Med Kamarikan prøvde jeg å komponere mer agressive sanger som passet til tematiken i albumet. Hovedstrukturen er ikke så forskjellig fra mitt første album bortsett fra at de er mer atmosfæriske og går fortere. Det  føles som en vinterstorm i hjertet. Musikken min er så personlig og det jeg hører på påvirket det også selv om jeg prøver å gjøre det unikt og gi det hele min egen signatur. Jeg vil ikke at musikken min skal være en kopi av andre band så derfor er det viktig for meg å ha min egen stil.

Hvor kan man kjøpe cden din?

Jeg var heldig å kunne gi  ut plata mi gjennom Indie Recordings som har signert så mange gode band. Støtten jeg har fått derfra er overveldende, spesiel Simon Fülleman han hjalp meg og nå finnes albumet på Indie recordings sin webshop, itunes, Nuclear Blast, EMP, Plastic head, etc.

Hvordan startet du med metal?

Da jeg var liten hørte foreldrene mine på  band som for eksempel Pink Floyd, Camel og  Eloy, så jeg vokste opp med det, men noen år etter oppdaget jeg heavy og thrash metal (Skid Row, W.A.S.P, Megadeth, Iron Maiden, etc.) og sånn begynte jeg og grave ned dypere i metal. Det er vanskelig å si noe om prosessen siden det er relatert til følelsene mine, lidenskaper og tanker. Det er liksom ikke noe du avgjører helt selv, det bare skjer. Det er noe jeg trenger å ha i livet mitt og det er alt.

Finnes det noen andre metal band fra Midt-Østen som du kan anbefale oss?

Vel, jeg vet at det finnes noe death/thrash band og de spiller bra, men det kan være vanskelig for vestlige folk å finne dem siden de er usignert og veldig underground…

 

http://www.youtube.com/watch?v=30za1FrPPN0

http://www.fromthevastland.com

http://www.indierecordings.no/