HEATSEEKERS – Hard rockin tribute to AC/DC

HEATSEEKERS – Hard rockin tribute to AC/DC

Coverband eller tributeband finnes det en god del av her i Norge. Mange av disse er veldig dyktige og populære og spiller stort sett oftere enn et vanlig band med egenproduserte låter. Vi i Eternal Terror har valgt ut noen av de mest populære bandene til å bli med i en liten intervjurunde. På det glade sørland finnes fem herrer som sammen kaller seg HEATSEEKERS og som naturlig nok er et AC/DC tribute band. Bandet har holdt på i snart 13 år og det alene er verdt et lite intervju. Det er gitarist og bookingansvarlig Kelly Aamodt som har stått for svarene.

Når startet dere opp?

Vi startet opp i februar 2001. Jeg samlet en gjeng med lokale musikere/venner for å gjøre en kveld på lokalpøbben (Tinius Bar Kvinesdal) med kun AC/DC låter. Var ment for kun denne kvelden, men siden det tok helt av bestemte vi oss for og fortsette. Siden vår vokalist Roy Egeland har et utrolig trøkk i hornet valgte vi å kjøre på med litt ekstra gain på gitarene og gjøre HEATSEEKERS til en "hard rockin tribute to AC/DC" og det har funket veldig bra så langt.

Hvem er med i bandet?

Roy Egeland vokal, Kjell Skaaland bass, Jan Arild Moi trommer, Rune Torgersen og Kelly Aamodt gitar.

Hvorfor denne fascinasjonen for AC/DC?

Fra 1985-1990 hørte jeg nesten kun på AC/DC:) men lærte å se litt bredere etter hvert. Man kommer lett i stemning av å høre på AC/DC, rockefoten går om man vil eller ikke og det kommer godt med på spillejobbene.

Første AC/DC konserten var i Drammenshallen i 1986. Det var magisk for en 16-årig AC/DC freak 🙂

Heatseekers_1.jpg

Hva var det første AC/DC albumet du/dere kjøpte?

Fikk en pangstart siden første LP plata var «Highway to Hell», var fascinert av coveret.

Er AC/DC favorittbandet til alle i bandet?

Vi har alle et forhold til AC/DC, men at det er alle sitt favorittband stemmer nok ikke. Vi hører på det meste innen rock og metal samt at alle bandmedlemmene har andre prosjekter ved siden av HEATSEEKERS.

Hvilket AC/DC album er det beste?

"Back in Black"

"Highway to Hell"

"For Those About to Rock"

"Dirty Deeds Done Dirt Cheap"

"Fly on the Wall"

Heatseekers_MC.jpg
(Gutta startet opp HEATSEEKERS MC KLUBB i 2006. Klubben teller i dag ca 35 medlemmer fra Kvinesdal, Elverum, Flekkefjord og Søgne. De kjører sammen til diverse konserter og festivaler med "rock’n’roll i tankene".)
 

Hvilke låter er morsomst å spille live?

"Bad Boy Boogie"

"What do you do for Money"

"Riff Raff"

"Let there be Rock"

"Hells Bells"

Hvilke låter får best respons fra publikum?

"You Shook Me all Night Long"

"Highway to Hell"

"TNT"

"Back in Black"

«Hells Bells»

Heatseekers_3_1.jpg

Hvilke låter er mest utfordrende å spille live?

Det er ingen spesiell låt som stikker seg ut som vanskelig eller krevende live. Det komme mest an på spillestedet. Er det stemning, går låtene lett. Er det lite folk (noe som vi sjelden opplever heldigvis), er det mer krevende.

Når dere spiller konserter, er setlista satt på forhånd eller ser dere an publikum og justerer den underveis? Hva med ønskelåter fra publikum?

Vi har alltid en spilleliste som blir sendt ut til gutta i god tid før konsert. Skal vi ha inn et par nye låter, øver vi disse inn hver for oss og tester dem ut på lydsjekken. Det funker hver gang 🙂

Blir det bare live, eller finnes det noe fysiske bevis i form av CD, vinyl, DVD eller de gode gammeldagse kassettene og VHS-ene?

Vi har gitt ut en CD med 8 AC/DC låter og 2 selvkomponerte. Skiva heter "Born Dirty and Mean" og ble solgt ut på kort tid. Vi jobber nå med en liveutgivelse etter Norway Rock konserten i 2011. I tillegg kommer vi til å spille inn noen fete AC/DC låter i Loco Studios i Kvinesdal til vinteren.

Hvor i landet er det størst etterspørsel etter dere og er dere tilgjengelige for det som er av konsertsteder i vårt langstrakte land?

Etterspørselen er heldigvis godt spredd. Vi spiller over alt egentlig, MC klubber, pøbber, festivaler og på større eventer. Vi er med på det meste. En liten pub med 100 galne AC/DC fans er like kult som 3-4000 på større festival.

Er det noen steder dere enda ikke har fått spilt og som dere mer enn gjerne tar en tur til?

På de siste 12 årene har vi rukket over det meste av landet inkl. Svalbard, men kunne ønsket litt mer giggs i Molde og Ålesund området. Der har vi ikke vært enda.

Heatseekers_2.jpg

Er det noen konserter opp gjennom årene som skiller seg ut som spesielt vellykket og/eller mislykket?

På Norway Rock Festival i 2008, Turboneger skulle spille etter Motörhead, men trakk seg fra line up. Det var Motörhead og crewet deres som fikk oss til å spille på Hovescenen i stedet for i party teltet som først planlagt.

Det var en helt surrealistisk spillejobb. Scenebanneren vår så ut som et frimerke der det ble heist opp på den store scena. Vi gjorde denne konserten om til en hyllest til Terje og Anita som døde av kullosforgiftning på festivalen samme dag.

Publikum var fantastiske og 3-4000 inkludert lyd og lys crew gav alt de hadde i et forferdelig regnvær. Ekstra fett for oss å se Motörhead gutta i sidesynet stå å bange etter Heatseekers hard rockin tribute to AC/DC.

I 2009 var vi gjester av Manowar på Magic Circle Festival. Bassist Joey booket oss inn til å spille kick off på fredagen for 2-3000 Manowar fans. Det var en fantastisk kveld.

Hvordan får man tak i dere for eventuelle spillejobber?

Det er meg som tar meg av bookingen så det er bare å plinge eller maile.

Vi har begynt bookingen for 2014:

Mob: 97979666

mail: kelly@norwayrock.no

 

https://www.facebook.com/pages/HEATSEEKERS/118866691475938