MAELSTRÖM – Slaughter of the Dead

MAELSTRÖM – Slaughter of the Dead

Hail hail Maelström. Bandet har omsider fått gitt ut en fullengder med en samling av tidligere innspillinger, og det var jaggu på tide.

En av Norges best bevarte deathmetal – hemmeligheter er tilbake i manesjen på såkalt "popular demand" eller rett og slett kynisk kapitalsime – stryk det som ikke passer.
Selv tror jeg gjengen fant tilbake spillegleden, og fant timingen rett for å unne fans av ekstrem metal en sårt tiltrengt dose av kølsvart, blytung og svingende deathmetal.

For de som kjenner bandet fra deres første gørrflommende krampetrekning, vil låtene være kjente – kun med en smule remastring. Her blir så visst ikke kruttet oppfunnet på nytt på noen måte men mer foredlet til høyeksplosive bomber av noen låter.

Dette er definitivt DM slik det skal høres ut: Rått, tungt, svingende og drivende fett. Skal det være mulig å sammenligne med noe må det bli Necrophagia, Autopsy og en del av de eldre svenske DM bandene.
Jeg tenker likevel slik at sammenligninger blir fånyttes når en gjeng fra noen av Trondheims beste og mest kjente band trommes sammen og lager musikk de virkelig digger selv.

Superbandet med røtter fra Bloodthorn, Atrox, Bethzaida og Perished valser ned alt i deres vei med deres old school DM, der riffene slår som Ivan Drago og groovefaktoren er skyhøy. Det er til og med plass til et lite punksk  innslag i starten av Life Like Cancer.

Årets for min del mest soleklare sekser følges av et genuint ønske om at denne gjengen slippes løs på en scene nær deg , og det snart.
Dersom all zombiedreping høres sånn ut, slipp meg til!!

https://www.facebook.com/maelstromnorway